Kindercoach Yvonne

Kijk in de agenda van Kindercoach Yvonne om een afspraak in te plannen !

Dit is Yvonne

Empathisch, verbindend, enthousiast, positief, nieuwsgierig, lief, ruimdenkend, humoristisch, zorgzaam en creatief.

Over Yvonne

Ik woon samen met mijn volwassen zoon, 2 katten en Australian Labradoodle Kobe in Almere Poort. Kobe helpt mij soms mee in de praktijk, maar alleen wanneer jij dat goed en fijn vindt.

Tijdens mijn loopbaan in het bedrijfsleven heb ik ruime ervaring opgedaan in het coachen van (jong)volwassenen op diverse vlakken. De zaken die tijdens deze coaching gesprekken aanbod kwamen hebben mij geïnspireerd om de switch te maken naar kindercoaching en conflictbemiddeling. Want wat is er mooier dan een kind dat even wat extra hulp nodig heeft, te begeleiden tijdens de ontdekkingsreis naar zijn of haar oplossing.

Ik heb ter omscholing een kindercoachopleiding gedaan en daarnaast verdiepende opleidingen op het vlak van echtscheidingen, studievaardigheden (ik leer leren) en verslavingen.

Naast mijn werk doe ik vrijwilligers werk voor diverse organisaties en het wijkteam; jongeren begeleiden in hun schoolloopbaan, begeleide omgangsregeling, voorlezen aan peuters & kleuters en klankbord voor (minder ervaren) moeders met opvoedingsvragen.

Wat wil Yvonne graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Er wordt tegenwoordig steeds meer van onze kinderen gevraagd en verwacht door de maatschappij, de school en door ons als ouders. Hierdoor lopen sommige kinderen weleens vast, omdat ze voor hun gevoel hieraan niet altijd kunnen voldoen. Als ouder kun je ze daar niet altijd even goed mee helpen, gewoon omdat je te dichtbij staat en een sterke emotionele band hebt. Dan is het fijn wanneer iemand die wat verderaf staat daarbij kan helpen. Als kindercoach wil ik jullie daarbij graag helpen en samen met jullie kind aan het werk gaan om er voor te zorgen dat hij/zij weer kan bloeien en stralen.

Met de hulpvraag als startpunt ga ik samen met jullie kind op ontdekkingsreis naar zijn/haar oplossing. Hierbij wordt er vanuit gegaan dat de antwoorden in het kind zelf zitten. Tijdens deze ontdekkingsreis naar de oplossing en het bewustwordingsproces, help ik jullie kind zelf de antwoorden te zoeken, te vinden en te gebruiken. Hierdoor ontstaat er zelfinzicht, zelfbewustzijn en zelfvertrouwen. Door deze verandering en het leren inzetten van eigen kwaliteiten, talenten en mogelijkheden wordt jullie kind meer opgewassen tegen de dagelijkse uitdagingen die hij/zij tegen komen. Met als resultaat een vrolijk en stralend kind.

Gedurende deze ontdekkingsreis worden jullie als ouders eveneens meegenomen waar en hoe jullie je kind hierbij kunnen ondersteunen.

Kindercoach Yvonne met hond Kobe bij de zwanen

Yvonne’s aanpak

Allereerst vindt er een kennismakingsgesprek plaats bij mij in de coachkamer of bij jullie thuis om elkaar beter te leren kennen, te kijken wat jullie kind nodig heeft en wat de hulpvraag is. Tijdens dit gesprek zullen we tevens kort de vragenlijst doornemen die jullie vooraf ingevuld hebben en retour hebben gemaild.

Wanneer er tijdens het kennismakingsgesprek een wederzijdse klik en vertrouwen is, maken we vervolgafspraken over de verwachtingen, verwachte duur van het traject en wordt er een contract opgesteld.

De coachsessies met jullie kind één op één vinden bij mij in de coachkamer plaats en in sommige gevallen (met toestemming van jullie) gaan wij samen naar buiten de natuur in.

Tijdens de coachsessies maak ik gebruik van creatieve werkvormen, (coach)spellen, coachpoppetjes (systemisch werken), (bewegings)oefeningen, gesprekken, de natuur & mijn hond Kobe en andere methodes of ideeën die het kind zelf inbrengt.

Na ca. 3 coachsessies volgt er een tussenverslag of een oudergesprek van ca. 30 minuten, telefonisch of in de praktijk.

Tijdens het coachtraject kunnen er huiswerkopdrachten worden meegegeven aan jullie kind waar in sommige gevallen actieve deelname van de ouders wordt gevraagd.

Het coachtraject eindigt zodra jullie kind voldoende inzicht, vaardigheid en antwoord heeft betreffende zijn/haar hulpvraag. Ter afronding van het coachtraject vindt er een evaluatiegesprek met jullie plaats.

Mocht het zo zijn dat er tijdens de sessies nieuwe hulpvragen en problemen naar voren komen, dan wordt er in overleg besloten om daar wel of niet mee aan de slag te gaan.

Door omstandigheden had vader na de echtscheiding geruime tijd weinig contact met zijn dochters. Na een aantal jaren wilde hij dit graag herstellen en vond het lastig om dit traject alleen in te gaan en heeft mij daarvoor ingeschakeld.

Yvonne:  Ik begin beetje bij beetje het gevoel van het vaderzijn weer terug te krijgen, nu dat ik weer steeds meer contact met ze heb. Bedankt voor alles tot nu toe, zonder jou had ik dit allemaal niet kunnen bereiken.

Vader over 2 tienerdochters

Specialisaties

Opleidingen en Bijscholing

 • Post-HBO Kindercoach – Academie voor Psychodynamica
 • Post-HBO Familie Mediator – Mediation College Alkmaar
 • MBO+ counseling bij verslaving – Civas
 • Training “Ik leer leren” – Tea Adema
 • Training E-coaching – Academie voor Psychodynamica

Mijn motto

“Wees trots op wat je hebt bereikt, al heb je nog duizend dromen. Zorg dat je af en toe ook kijkt naar hoe ver je al bent gekomen

Het traject heeft haar enorm geholpen haar angst af en toe te parkeren met behulp van het werken met een zorgenmonstertje, waardoor zij het uiteindelijk allemaal een plekje kon geven. Hierdoor kan zij weer veel beter slapen zonder enge dromen, is zij weer stukken vrolijker en speelt zij weer met vriendinnetjes buiten.

Het is daarnaast zo fijn dat wanneer zij heel af en toe toch nog in paniek is ‘s avonds en ik haar niet rustig krijg, wij jou altijd even kunnen bellen. Jij zorgt er dan voor dat zij toch kalmeert en rustig kan gaan slapen.

Moeder van meisje (5 jaar)

Gratis gesprek met Yvonne

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Yvonne beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Yvonne in te vullen of zelf een e-mail naar Yvonne te sturen!
 4. Op werkdagen stuurt Yvonne binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Yvonne

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Yvonne

Almere Poort
Monacostraat