Kindercoach Yvonne - Deventer

Kijk in de agenda van Kindercoach Yvonne om een afspraak in te plannen !

Dit is Yvonne

Enthousiast, ideeën fontein, betrokken, warm, geduldig, oplossingsgericht, gezellig en humoristisch, respectvol, invoelend en kindvolgend.

Over Yvonne

Ik ben moeder van 7 prachtige kinderen. Verder hebben er ook nog 10 pleegkinderen (geplaatst vanuit kindertehuis) in ons gezin gewoond. Door mijn grote gezin en de kinderen die daarbij zijn ingevoegd heb ik gezien dat “opgroeien” soms heel wat moeite kan geven. Niet alleen binnen het gezin, maar ook daar buiten.

Ik heb van dichtbij gemerkt hoe belangrijk het is voor kinderen om er echt te mogen zijn, veiligheid te mogen ervaren en in verbinding te komen met mensen om hen heen. Juist voor kinderen voor wie niet alles vanzelfsprekend is, of als alles net meer moeite kost dan ze aankunnen, het zelf even niet meer weten en er van alles met of rondom hen heen gebeurt.

Ik heb dit 10 jaar met veel liefde en passie gedaan en vandaar uit meer en meer mijn richting bepaald. Verder ben ik ook al jaren enthousiast betrokken bij jeugd- en jongerenwerk in mijn geloofsgemeenschap. Ik kan oprecht zeggen dat werken met kinderen/jongeren wel mijn passie is en daarbij ben ik iemand van oplossingen bedenken die passend zijn;

Een glas is altijd halfvol in plaats van halfleeg.

Wat wil Yvonne graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Hoe kan ik erbij horen, zien ze me wel? of expres niet.
Zie je wel, ze vinden mij gek.
Doe ik het wel goed genoeg. Ik kan het toch niet.
Ik hoop dat ze me niet zien.
Mijn hoofd zit vol.
Ik voel me raar.

Als ouders kun je soms niet echt de vinger leggen op iets wat je waarneemt bij je kind, maar dat het niet lekker loopt is wel duidelijk.
Maar wat nu dan,……
Samen met ouders wil ik graag kijken naar wat er ervaren wordt.
Luisteren naar de boodschappen die achter gedrag liggen.
Wat ervaren kinderen als zowel ouders.
Wat heeft eenieder (zowel ouder als kind) nodig om weer positief verder te kunnen.
Wat zijn talenten en kwaliteiten die ingezet kunnen worden.
Juist als het niet zo lekker loopt is het voor kinderen heel belangrijk dat ze er mogen zijn, dat ze gezien en gehoord worden.

Soms is dat een coachingstraject voor kinderen Dat er iemand met hen mee wil denken/kijken naar wat er aan de hand is en wat ze nodig hebben om weer in zichzelf te geloven en soms kan dat tevens een traject voor ouders inhouden om te komen tot ontspannen ouderschap.

Daarin wil ik graag een stukje meelopen

Yvonne’s aanpak

Wanneer ouders moeite ervaren bij hun kind is het soms best lastig om daarvoor hulp te vragen. Door een open en warm kennismakingsgesprek aan te gaan, kunnen we samen kijken naar de hulpvraag en wat ik daarin kan betekenen. Soms vinden ouders het fijn om een eerste afspraak zonder kinderen te plannen om met eigen vragen omtrent het kind en de opvoeding in gesprek te zijn. Ook dat is altijd mogelijk.

Gaan we samen op weg?  Dan spreken we een voorlopig traject af en zijn gaandeweg in gesprek met elkaar over het proces.

Na het eerste kennismakingsgesprek volgt er een korte kennismaking met jullie kind, zodat de spanning voor het onbekende al wat is weggenomen voor de 1e sessie.

In mijn praktijk werk ik met verschillende werk- en spelvormen. Daarin ben ik kindvolgend, maar tevens motiverend en uitdagend. Tijdens het traject is er regelmatig overdracht naar ouders en soms kan het wenselijk zijn dat er tijdens een gedeelte van de sessie een ouder aanwezig is. Dit altijd in overleg. Aan het eind van het traject is er een evaluatiegesprek over het verloop en resultaat van de coaching.

Aan de slag.

Door middel van verschillende werkvormen gaan we samen op weg om kwaliteiten en talenten te (her)ontdekken en in te zetten om weer steviger en vol van (zelf)vertrouwen verder te kunnen gaan. Welke vorm past het beste en kan helpende gedachte geven in moeitemomenten.

Praktijkruimte Kindercoach Yvonne - Poppetjes

Toen ik hier kwam, was ik bang voor alles buiten en durfde ik niet met vriendinnetjes te spelen, maar ik heb geleerd dat als je daar de hele tijd aan denkt, dat het dan ook gebeurt. Dat alles wat aandacht krijgt groeit. We hebben spelletjes gedaan en getekend en ook zijn we samen naar buiten geweest. Nu durf ik het zelf ook weer.

Meisje (6 jaar)

Specialisaties

Opleidingen en Bijscholing

Mijn motto

Ieder kind is uniek en verdient het om vol zelfvertrouwen hun weg te bewandelen Be-joyful……wat ieder kind zou moeten zijn

Na onze scheiding hebben we heel goed samengewerkt en dachten dat we alles rondom onze kinderen op orde hadden. Toch ging het met onze zoon niet lekker en wisten we niet wat we ermee moesten. Na een kort traject bij Yvonne, kon hij beter verwoorden waar zijn moeite en verdriet vandaan kwam en konden wij met ons co-ouderschap daar beter op in spelen en hem een betere plek geven in het geheel.

Moeder over haar zoon (7)

Yvonne heeft op een speelse wijze ingang gekregen in onze dochter. Mijn dochter wist haar emoties niet op een gewone manier te uiten en kon met haar boosheid van 0 naar 10 schieten. En eigenlijk wist ze ook niet waarom ze boos was. Haar zusjes moesten het dan vaak ontgelden. Samen met yvonne heeft zij gekeken naar waar haar boosheid vandaan kwam. Dat heeft wel geholpen. Ze kan beter vertellen wat er aan de hand is en andere manieren bedenken om met haar boosheid om te gaan, maar die extreme uitbarstingen komen ook bijna niet meer voor.

Moeder van meisje van 9

Gratis gesprek met Yvonne

  1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Yvonne beschikbaar is.
  2. Kijk welk tijdstip het beste past!
  3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Yvonne in te vullen of zelf een e-mail naar Yvonne te sturen!
  4. Op werkdagen stuurt Yvonne binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Yvonne

  • :
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Yvonne

Deventer
Joke Smitstraat