Kindercoach Wilma - Amersfoort

Kijk in de agenda van Kindercoach Wilma uit Amersfoort om een afspraak in te plannen !

Dit is Wilma

Inlevend, open, sensitief, enthousiast, humoristisch, weet aan te sluiten en kan goed luisteren.

Over Wilma

Kinderen lopen als een rode draad door mijn leven. Als kleuter waren mijn poppen mijn kinderen, later werd ik oppas in de buurt en op mijn zeventiende besloot ik aan de Pedagogische Academie te gaan studeren om in het onderwijs werkzaam te kunnen zijn. Op mijn twintigste oefende ik mijn beroep uit en was ik trotse juf van groep 4. Een aantal jaren later mocht ik me moeder noemen van drie prachtige kinderen. En de laatste jaren ben ik, naast mijn functie van groepsleerkracht, ook kindercoach.

Werken met kinderen, op welke manier dan ook, zorgt voor veel voldoening in mijn werk. Hun puurheid en onbevangenheid brengt bij mij steeds weer in verwondering. Ik besef dat kinderen van deze tijd iets anders nodig hebben dan kinderen van een aantal jaren geleden. Ook heb ik ontdekt dat kinderen die extra zorg nodig hebben vanwege hun gedrag mij intrigeren. Ik ben steeds nieuwsgieriger geworden naar het gedrag van kinderen: waarom gedraagt het kind zich zoals het zich gedraagt? Ik wilde kennis vergaren, me verdiepen in het gedrag van kinderen en daarom heb ik verschillende opleidingen gevolgd op het gebied van kindercoaching. 

Het proces van groeien, veranderen, leren, vallen en weer opstaan is mooi om waar te nemen en maakt mijn werk met kinderen zeer waardevol.

Wat wil Wilma graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Hallo jij,
Waarschijnlijk ben je getipt om dit stukje te lezen. Ik denk dat dit komt omdat je even niet zo lekker in je vel zit. Gewoon vaak niet blij bent. Misschien gaat het op school niet goed of voel je je thuis niet prettig, word je gepest, voel je je eenzaam of loopt het niet lekker met je vriendjes of vriendinnetjes. Het kan ook zijn dat je je niet gelukkig voelt, maar totaal niet weet waardoor dit komt. Ik wil jou graag  helpen! Samen gaan we op zoek naar een oplossing, zodat jij weer blij en sterk verder kunt gaan. Ik hoop dat ik je mag ontmoeten.

Beste ouder(s),
Als ouder wil je je kind niets liever dan gelukkig zien. Helaas wijst de praktijk soms anders uit; jij merkt dat je kind het moeilijk heeft met zichzelf, de omgeving, bepaalde situaties of de leerstof op school. Wellicht heb je zelf al van alles gedaan om jouw kind te helpen, zonder het gewenste resultaat. Als kindercoach kijk en denk ik mee en gaan we samen op zoek naar de hulpvraag én de oplossing.

Jouw kind geeft mij een kijkje in zijn leven. Ik voel me bevoorrecht als je kind dit met mij deelt en zal hier uiterst zorgvuldig mee omgaan. Ook ik wil jouw kind gelukkig zien!

Kindercoach Wilma - Amersfoort - Knuffelhond

Wilma’s kindercoaching

Voor mij is een goed contact met kind en ouder(s) een voorwaarde om het traject in te gaan. Ik vind het belangrijk dat een kind zich veilig voelt bij mij. Pas dan kunnen er stappen worden gemaakt. Ook wederzijds vertrouwen, bij zowel ouder(s) als kind, is hier onlosmakelijk mee verbonden.

Voordat de coaching daadwerkelijk begint, wil ik graag de verwachtingen naar elkaar uit spreken: wat is de rol van de kindercoach en wat verwachten ouders en kind van de uitkomst. Als het bovengenoemde aanwezig en duidelijk is, wordt het traject in gang gezet.

Samen met het kind ga ik op zoek naar zijn mogelijkheden en naar de eigen kracht. Samen op zoek naar wat het kind kan, wat het wil en wie het is. We benoemen slechts wat er niet is, maar gaan aan het werk met wat er wel is of wat nog moet komen. De verschillende tools die ik in kan zetten geven mij de mogelijkheid om aan te sluiten bij wat het beste bij het kind past. Ik maak gebruik van verschillende spelvormen, creatieve opdrachten, opstellingen, beeldmateriaal en gesprekken. Ik ben open en eerlijk, en oprecht nieuwsgierig.

Als het kind erbij gebaat is, ben ik bereid contact op te nemen met school. Dit gebeurt altijd in overleg met de ouders.

Specialisaties

Opleidingen en Bijscholing

 • Verdiept in HSP (autodidactisch)
 • Oplossingsgericht en Systhemisch Werken – Impuls
 • Gedragsproblemen in de klas 3.0
 • Kindkracht als Leerkracht/Oplossingsgericht Werken – Impuls onderdeel: supportgroep-aanpak bij pesten
 • KinderBeeldcoaching – Tjarda de Wit/Jeannette Bakker
 • Licentieworkshop over het COACHEE-spel – KinderCoachKasteel
 • Training Gelukskoffercoaching  – Gelukskoffer
 • Kanjertraining
 • School-Video-Interactie-Begeleiding/Beeldcoaching

Mijn motto

Wees blij met jezelf en durf in jezelf te geloven!

Nu wil ik het zelf doen. Je hebt me al zoveel geleerd. En je kan niet altijd bij me blijven. Ik weet nu echt hoe ik het moet doen.

Meisje van 11 jaar

Ik vertel het alleen aan jou. Dat komt omdat ik jou vertrouw en jij naar me luistert en er wat aan wil doen.

Jongen van 12 jaar

Gratis gesprek met Wilma

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Wilma beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Wilma in te vullen.
 4. Op werkdagen stuurt Wilma binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Wilma

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Wilma
Amersfoort

Agaatvlinder