Kindercoach Wendi - Ridderkerk

Kijk in de agenda van Kindercoach Wendi uit Ridderkerk om een afspraak in te plannen!

Dit is Wendi

Open, positief, vrolijk, betrokken, creatief, warm en geduldig.

Over Wendi

Ruim vijftien jaar heb ik met veel liefde en plezier voor de klas gestaan. Door de jaren heen kreeg ik steeds minder tijd voor de kinderen die wat extra’s nodig hadden. Vaak de kinderen die met hun gedrag opvielen tijdens de volle lesprogramma’s. Omdat ik er meer voor deze kinderen wilde zijn, ben ik me om gaan scholen tot kindercoach.

Naast kindercoach en creatief therapeut voor volwassenen, ben ik de trotse moeder van een volwassen zoon en woon ik met veel plezier in Ridderkerk. De rust van een dorp nabij de stadse drukte van Rotterdam.

De rode draad in mijn leven is iets betekenen voor anderen. In mijn jonge jaren als leidster bij de scouting, daarna werkend in de gezondheidszorg en de afgelopen jaren in het onderwijs. Ook als vrijwilligster zet ik me in voor anderen. In gezinnen met jonge kinderen bij Home Start Humanitas.

In mijn vrije tijd ben ik graag creatief bezig en muzikaal. Schilderen, tekenen, djembé spelen en balafoon (een grote Afrikaanse xylofoon). Soms zet ik deze instrumenten ook in tijdens een coachtraject.

Wat wil Wendi graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Zowel in het onderwijs als tijdens mijn rol als kindercoach, heb ik de kracht van creativiteit gezien en ervaren. Kinderen tekenen en knutselen van nature graag. Zij communiceren via hun tekeningen en laten zo zien hoe het met hen gaat en hoe zij de wereld om zich heen ervaren, met alle plussen en minnen. Wanneer een kind spontaan tekent, tekent het vaak boodschappen die vanuit het onbewuste komen. Hierdoor is een tekening, maar ook een schildering, boetseer- of timmerwerk een prachtig middel om inzichten te krijgen en oplossingen te vinden.

Iedereen is creatief. Helaas raakt dit vaak geblokkeerd door beoordeling, veroordeling en kritiek. Kinderen worden hier (nog) niet door gehinderd. En heeft een kind toch last van faalangst, perfectionisme of onzekerheid? Dan zal het bij mij ervaren hoe het dit los kan laten en om kan zetten in positiviteit en in kracht.

Ik betrek de ouders ook in een traject. Zij zijn degene die hun kind het beste kennen en het thuis verder kunnen helpen en begeleiden. Hierdoor maakt een kind zich nieuw geleerde vaardigheden en inzichten sneller eigen.

Kindercoach Wendi - Ridderkerk - Playmobil Poppetjes

Wendi’s kindercoaching

Na het kennismakingsgesprek, waarin we onder andere de coachvraag en het coachdoel bespreken, ga ik hier samen met het kind aan werken.

De eerste sessie is er vooral op gericht elkaar beter leren kennen en een basis van wederzijds vertrouwen en veiligheid scheppen. Een sessie bestaat uit een ontspanningsoefening, gevolgd door een creatieve opdracht met daarbij passende verwerkingsoefeningen. Dat kan zijn: tekenen, schilderen, boetseren, timmeren, schrijven, uitbeelden, bewegen en spel. Ook een opdracht in de natuur in het nabijgelegen park of muziek maken behoren tot de mogelijkheden.

Het gaat niet om het maken van een kunstwerk (hoewel het eindresultaat vaak bijzonder is). Waar het om gaat, is het proces van het maken en door een gesprekje en vervolgopdrachten te komen tot inzichten en oplossingen. Oplossingen die een kind zelf vaak al in zich heeft.

Tijdens een tussentijds evaluatiegesprek met de ouders bespreken we de voortgang. Ik hecht er veel waarde aan dat een kind vanuit veiligheid en vertrouwen alles kan en mag zeggen. Dat houdt in dat ik niets zal delen, wat een kind niet wil. Tenzij het iets is wat bijvoorbeeld de gezondheid of ontwikkeling in de weg staat. Dan zal ik bij het kind aangeven dit met de ouders te gaan bespreken.

Het kan voorkomen dat er recent iets gebeurd is, wat het kind op dat moment sterk bezig houdt. Dan kan ik een sessie daar aan aanpassen. Bijvoorbeeld ruzie met een beste vriendje of vriendinnetje. Zo ontstaat er weer ruimte om verder te gaan.

Waar nodig betrek ik ouders actiever in het proces. Dit is altijd in het belang van het kind.

Wendi, door je rustige houding en veilige omgeving die je weet te scheppen, voelde mijn dochtertje zich snel op haar gemak. Alsof zij je al heel lang kende. Zij voelt zich zekerder in haar spreken en in de klas.

Moeder over dochtertje van 4

Specialisaties

Als kindercoach bied ik hulp bij:

 • Kinderen die (hoog)gevoelig zijn of dit aan het ontdekken zijn.
 • Drukke kinderen en stille/verlegen kinderen.
 • Kinderen uit gebroken en/of samengestelde gezinnen.

Opleidingen en Bijscholing

 • MDGO Activiteitenbegeleiding
 • PABO
 • Kindercoach opleiding aan de Regenboog Academy in Pijnacker
 • Kindermassage docent opleiding aan de Regenboog Academy in Pijnacker
 • Creatieve coaching bij Atelier Praktijk voor Kunstzinnige Counseling te Almere
 • Kindertekeningen lezen en begrijpen bij Nikei te Ede

Mijn motto

Doe wat je zegt en zeg wat je doet”

Mijn dochtertje is rustiger en heeft meer zelfvertrouwen. Ze durft en doet meer dingen. Er is meer balans en minder drift. Ik kan mijn andere kind weer meer aandacht geven, daar is weer ruimte voor. Zelf voel ik me meer ontspannen en ben blij met de visies en handvatten die ik nu heb. Het was en is positief geweest voor ons hele gezinnetje.

Alleenstaande moeder, dochter van 6

Gratis gesprek met Wendi

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Wendi beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Wendi in te vullen!
 4. Op werkdagen stuurt Wendi binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Wendi

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

 

Locatie Wendi

Ridderkerk

 • Henegouwsestraat
Kindercoach Wendi – Ridderkerk
5 - 1 stem(men)

Tarieven Kindercoaching