Kindercoach Silvia - Delft

Kijk in de agenda van Kindercoach Silvia uit Delft om een afspraak in te plannen !

Dit is Silvia

Rustig, geduldig, enthousiast, proactief, oprecht, doelgericht, liefdevol, betrouwbaar.

Over Silvia

Ik ben getrouwd en samen met mijn man heb ik drie prachtige jongens (bijna 9, 6 en bijna 4).

We wonen in Delft. Na bijna 16 jaar in het primair onderwijs, inclusief een half jaar speciaal onderwijs, wilde ik meer betekenen voor kinderen. Ik zag in de klas veel kinderen die worstelden met negatieve gedachten en hun zelfvertrouwen. “Ik kan niet rekenen, ik kan dit niet goed.” Ik was een juf die de kinderen veel coaching en bemoedigende woorden gaf, maar ook veel begeleiding gaf bij de dingen die zij moeilijk vonden. De kinderen kwamen met positieve feedback een eind verder.

Niet alleen aan kinderen worden hoge eisen gesteld, maar ook aan de leerkracht. Er is helaas maar weinig tijd voor persoonlijke gesprekken en coaching, want naast deze persoonlijke gesprekken moeten ook de lessen gegeven en de orde bewaard worden.

Toen ik in het speciaal onderwijs werkte, wilde ik meer het kind begrijpen dan lessen geven en orde houden. Ik wilde om die reden een nieuwe opleiding doen. Vervolgens ben ik een opleiding tot kindercoach gaan doen en heb ik met veel plezier en enthousiasme de opleiding gevolgd. Tijdens de opleiding heb ik kinderen begeleid en daarna heb ik vier maanden met veel genoegen als kindercoach kinderen individueel mogen coachen op school. Nu wil ik de klas een beetje achter me laten en als kindercoach kinderen gaan helpen.

Wat wil Silvia graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Ik wil er zijn voor ieder kind. Je mag er zijn. Ik wil graag aan de slag met kinderen die worstelen met problemen klein of groot. Ik bied een luisterend oor en begeleid bij moeilijke dingen.

Soms lijken problemen groter dan ze zijn of het kind kan met een paar tips/ vaardigheden zelf veel bereiken. Ook is het fijn om een spiegel voor te houden. Welke vaardigheden heeft het kind nodig om bijvoorbeeld zekerder te worden? Of welke dingen doe het kind al goed? Wat zijn de valkuilen en hoe ga je die weer aanpakken? Een mooi proces waarbij het kind doelgerichte vaardigheden leert en die gebruikt kunnen worden.

Voor de ouders:
In de opvoeding en op school gaat niet altijd alles vanzelf, soms lopen dingen anders of zit je kind niet lekker in zijn vel. Als ouder wil je dat je kind gelukkig is, maar soms weet je het ook niet meer.

Fijn is het dan als iemand anders je kind helpt en een steuntje in de rug kan zijn. Meestal wordt er daardoor al meer rust door ouders ervaren. Die rust is ook fijn voor het kind en de andere gezinsleden.

Praktijkruimte Kindercoach Silvia - Concentratiespel

Silvia’s aanpak

Tijdens de eerste sessie ga ik vooral veel vertrouwen winnen bij de kinderen. Dit is namelijk belangrijk voor de band en voor het verdere verloop van het traject. Het is anders wat raar om bij een onbekende (veel) te vertellen. Ik coach in het begin vooral waar het kind mee komt. Niet is gek of mag er niet zijn. Door de problemen van het kind aan te pakken, maak ik het kind eigen leider en betrokken in zijn leerproces. Ook kijk ik naar welke leervormen bij het kind past (visueel, belonen, praktisch, etc.) Ik vind het leuk om veel te laten leren door spelvormen, oefeningen, rollenspellen. Door ervaringen of voorbeelden onthouden kinderen vaak beter en krijgen zij meer inzicht.

Ik sluit mijn sessies ook altijd af met een spelletje. Kinderen worden er enthousiast door en kunnen na de coaching weer naar de klas of thuissituatie.

Wat ik met de ouders bespreek, wordt altijd in overleg met het kind gedaan. Indien nodig neem ik contact op en anders vindt er een tussenevaluatie plaats om te kijken welke aspecten goed gaan en met welke we nog verder gaan.

Specialisaties

 • Kinderen met faalangst
 • Kinderen met ADHD
 • Kinderen die moeite hebben om grenzen te stellen

Opleidingen en Bijscholing

 • Kindercoach opleiding Sonnevelt
 • Workshop teken je gesprek
 • Leraar speciaal onderwijs
 • PABO
 • SPW

Mijn motto

Als je iets echt wilt, kan je het bereiken!

Gratis gesprek met Silvia

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Silvia beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Silvia in te vullen!
 4. Op werkdagen stuurt Silvia binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Silvia

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Silvia

Delft
Spiekmanstraat