Kindercoach Sigrid

Kijk in de agenda van Sigrid om een afspraak in te plannen !

Dit is Sigrid

Inlevend, intuïtief, positief, meevoelend, beschermend, zorgvuldig, respectvol, creatief, fantasierijk, humoristisch.

Over Sigrid

“Sigrid straalt rust uit, ze geeft je het gevoel dat je mag zijn wie je bent. Zij biedt veiligheid, hierdoor voel je ruimte om helemaal jezelf te zijn”.

Na jaren werkzaam te zijn als leerkracht in het altijd drukke basisonderwijs, begin ik langzaam het échte contact met kinderen te missen. De tijd en intensiteit die ik graag aan kinderen zou willen geven, daar is op een drukke schooldag wel eens te weinig tijd voor. We zijn bezig met didactiek en er gaat steeds meer tijd zitten in aandacht voor kinderen met grote problematiek. Daar gaan de kinderen met de lichte problematiek soms aan ten onder. En voor díe kinderen wil ik er graag zijn!

Dagelijks geniet ik van kinderen (ook mijn eigen kinderen), hoe zij in het leven staan en hoe zij naar de wereld kijken. Hoe gemotiveerd en positief zij van nature zijn. Voor hen is het glas eigenlijk altijd half vol… Ik kan zelf ook lang genieten van de kleine geluksmomentjes in het leven, het hoeft niet veel te zijn.

Wat wil Sigrid graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

“Help mij het zelf te doen”… de leidraad van Maria Montessori. Door jaren ervaring in het Montessorionderwijs spreekt mij dit erg aan. Kinderen zijn in ontwikkeling en problemen kunnen worden opgelost door het leren van vaardigheden die nog niet aangeleerd of nog in ontwikkeling zijn. Ik wil hen helpen het zelf te doen!
Ik geloof in de kracht van NOG! Dus in plaats van “Ik kan het niet”, naar “Ik kan het nog niet”. En zoals Pippi Langkous zegt: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan”.

Graag ben ik een steuntje in de rug voor jullie kind (en voor jullie). Als er na het vrijblijvende kennismakingsgesprek wederzijds vertrouwen is kunnen we het traject starten. Ik ga dan graag aan het werk met datgene wat jullie kind wil leren. Ik maak kinderen bewust van hun eigen krachten en kwaliteiten. En hoe ze zelf invloed kunnen uitoefenen op voelen, denken en doen. Ze leren dan dat anders denken, anders voelen en doen kan betekenen. Vaak maakt bewustwording en een kleine verandering al een boel verschil. En hoe fijn is het dat er elke week iemand helemaal speciaal met jou aan het werk gaat, alleen dat al geeft een kind het gevoel heel waardevol te zijn!

Praktijkruimte Kindercoach Sigrid - Emoji ballen

Sigrid’s aanpak

Mijn doel is jullie kind weer in zijn eigen kracht te zetten. In mijn aanpak ga ik niet zo zeer op zoek naar de oorzaak, maar ga ik samen met jullie kind op zoek naar helpende acties. Samen kijken we naar wat al goed gaat en hoe jullie kind dat voor elkaar krijgt. Waar zit de innerlijk hulpbron? Er van uitgaande dat de oplossing in het kind zelf zit.
Belangrijk voor het kind om te ervaren waar het goed in is, over welke mooie kwaliteiten beschikt jullie kind. Hierdoor bouwen we aan een goed zelfbeeld en zelfvertrouwen. Dat maakt het kind meer weerbaar en veerkrachtiger.

Tijdens sessies gebruik ik spelletjes, speelgoed, creatieve werkvormen, lichaamsoefeningen, rollenspelen, gesprekjes, verhalen, ontspanningsmateriaal om zo te ontdekken wat leeft bij jullie kind en wat jullie kind graag wil leren. Het kind staat centraal, ieder kind is uniek. Dus eigenlijk bepaalt het kind de aanpak. Hierin sluit ik zo veel mogelijk aan bij de interesse, behoefte en de mogelijkheden van het kind.

Specialisaties

 • Kinderen met weinig zelfvertrouwen (over b.v. hun schoolwerk) of laag zelfbeeld
 • Jonge kinderen (tot 9 jaar)

Opleidingen en Bijscholing

 • Sociaal Pedagogische hulpverlening
 • HBO pedagogische academie basisonderwijs (PABO)
 • Post-HBO Praktijkgerichte opleiding Kindercoach
 • Remedial teaching
 • Kanjertraining (Methode sociale-emotionele ontwikkeling basisonderwijs)
 • Communicatietraining
 • Mindsettraining
 • Cursus Hoogbegaafdheid

Mijn motto

All kids need is a little help, a little hope and someone who believes in them

Hij kwam graag naar je toe. Hij voelde zich veilig bij je en durfde daardoor open te zijn. Nu weten wij ook beter wat er in zijn hoofd omgaat.

Moeder over zoon (8 jaar)

Gratis gesprek met Sigrid

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Sigrid beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Sigrid in te vullen of zelf een email naar Sigrid te sturen!
 4. Op werkdagen stuurt Sigrid binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Sigrid

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Sigrid

Wageningen
Bastion