Kindercoach Ruby - Amsterdam

Kijk in de agenda van Kindercoach Ruby uit Amsterdam om een afspraak in te plannen !

Dit is Ruby

Empathisch, open, lief, betrokken, enthousiast, humoristisch en kan goed luisteren.

Over Ruby

Ik ben Ruby en ik woon samen met mijn man, 2 kinderen en hond in Amsterdam.

Ik heb jarenlang gewerkt als interviewer/verslaggever voor televisie. Luisteren naar verhalen van mensen vind ik nog steeds geweldig, maar ik wil mensen ook verder helpen. Daarom heb ik een coachingsopleiding gevolgd en ben ik (in eerste instantie) volwassenen gaan coachen.

Tijdens het coachen ontdekte ik hoe enorm bepalend je jeugd is voor je verdere leven. ‘Daar moet ik iets mee gaan doen’, dacht ik steeds vaker. Positief bijdragen aan iemands jeugd leek me belangrijk en mooi.

Het moederschap zorgde ervoor dat ik nieuwsgieriger werd naar het gedrag van kinderen en ik ging me er steeds meer in verdiepen. Zelf heb ik een paar keer hulp gezocht toen ik er zelf even niet uitkwam met mijn kinderen en dat was voor mij een eye-opener; wat hulp bleek fijn en niet alleen voor grote problemen.

Toen ik ontdekte dat er zoiets als kindercoaching bestond, besloot ik de opleiding kindercoaching te gaan volgen bij Sonnevelt. Het werk als kindercoach blijkt heel goed bij me te passen. Ik vind het heerlijk om met kinderen te werken, ik hou van hun puurheid en openheid. Kinderen het gevoel geven dat ze gehoord en gewaardeerd worden, maakt me iedere dag weer blij.

Wat wil Ruby graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

We leven in een drukke prestatiegerichte maatschappij en ook van kinderen wordt veel gevraagd. Er zijn veel prikkels en meer en meer kinderen hebben hier last van.

Hooggevoeligheid, ADHD en ASS komen steeds vaker voor. Als kinderen vastlopen, kom je er als ouder niet altijd achter wat er precies speelt. Iemand die wat minder dichtbij staat, kan dan vaak wel hulp bieden.

Ik wil kinderen en hun ouders hierbij graag helpen door met het kind te praten, te spelen en door het gebruik van verschillende methodieken. Verder ben ik gespecialiseerd in hooggevoeligheid en overprikkeling, maar kunnen ook alle kinderen met sociaal emotionele problemen bij mij terecht.

Mijn sessies zijn heel ontspannen en laagdrempelig, naast observeren is er ook ruimte voor plezier. Ik wil kinderen weer laten stralen. Ik wil dat ze zich gehoord en geaccepteerd voelen, zodat zij blij zijn met wie ze zijn en dat ze zichzelf durven zijn. Want worden wie je bent, geeft je kracht, zelfvertrouwen en rust.

Kindercoach Ruby - Amsterdam - Kaartjes

Ruby’s kindercoaching

Tijdens het kennismakingsgesprek met de ouders bespreken we de hulpvraag en ook nemen we kort de vragenlijst door, die de ouders vooraf ingevuld hebben. Hierna volgen 4-6 sessies met het kind alleen, deze sessies vinden plaatsen in mijn praktijk in Amsterdam.

Tijdens deze sessies praten we en spelen we. Ook maak ik gebruik van verschillende methodieken, die ik afstem op het kind en de problematiek.

In mijn praktijk heb ik speelgoed dat past bij de belevingswereld van kinderen: spelletjes, poppen, verkleedkleren, knuffels, knutselspullen etc.

Andere methodieken die ik gebruik zijn o.a. verhalen, focussen en visualiseren.

Mijn sessies met het kind zijn heel ontspannen en laagdrempelig, spelenderwijs werk ik aan een vertrouwensband en tegelijkertijd observeer ik het kind. Ik ga ervan uit dat het antwoord in het kind zelf zit en samen met het kind ga ik hiernaar op zoek.

Tenslotte volgt er na de sessies met het kind het eindgesprek met de ouders. Hierin bespreken we hoe het het kind is vergaan. Als er eerder in het traject behoefte is aan een (tussentijdse) evaluatie is daar ruimte voor.

Specialisaties

Opleidingen en Bijscholing

 • Coachingsopleiding voor volwassenen bij The Lab of Love
 • Kindercoachopleiding Sonnevelt
 • Cursus hooggevoeligheid bij Envie
 • Cursus hooggevoelig & strong-willed kind bij Gevoeligheid Grootbrengen

Mijn motto

“Worden wie je bent

Gratis gesprek met Ruby

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Ruby beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Ruby in te vullen!
 4. Op werkdagen stuurt Ruby binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Ruby

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Ruby

Amsterdam

 • Van Eeghenlaan
 • Ternatestraat
Kindercoach Ruby – Amsterdam
3.3 - 3 stem(men)