Kindercoach Renske

Kijk in de agenda van Kindercoach Renske om een afspraak in te plannen !

Dit is Renske

Enthousiast, betrokken, creatief, rustig, vertrouwenwekkend, open, eerlijk.

Over Renske

Na een aantal jaren in het basisonderwijs en daarna in het speciaal onderwijs gewerkt te hebben ben ik gestopt met werken om de tijd te hebben om mijn eigen kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling. Als remedial teacher heb ik nog wel een paar jaar met kinderen individueel gewerkt.

8 jaar geleden heb ik mijn eigen creatieve bedrijf opgezet, waarin ik met kinderen en volwassenen vele gezellige creatieve momenten heb beleefd in de vorm van kinderfeestjes en workshops. Er is ruimte om te ontdekken, feedback om te kunnen groeien, plezier in het met je handen bezig zijn en de verrassing dat je in staat bent mooie dingen te maken.

Inmiddels heb ik als kindercoach het creatieve met het individueel begeleiden gecombineerd zodat kinderen die vastlopen geholpen kunnen worden hun eigen kracht en zelfvertrouwen weer terug te vinden. Het is prachtig om te zien dat de informatie die we ontdekken vorm krijgt en verankerd wordt door niet alleen met het hoofd ermee bezig te zijn, maar ook met hart en handen.

Wat wil Renske graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Het is opvallend zoveel kinderen als er de laatste tijd vastlopen op school of thuis. Dit heeft zeker te maken met de huidige maatschappij waarin er veel van hen gevraagd wordt. In mijn ogen is het gedrag dat een kind laat zien een signaal. Het is van belang om de vraag onder dit gedrag te ontdekken en ons deze bewust te worden. Dat wordt dus de eerste zoektocht, waarbij de hulp van ouders en school vaak hard nodig zijn. Daarna gaan het kind en ik samen op zoek naar de kwaliteiten die het kind heeft maar die hij of zij niet kan laten zien omdat er teveel van hem of haar gevraagd werd.

Het doel is om, door het gebruik van creatieve materialen en onder andere mindfulness, de eigen kracht en het zelfvertrouwen weer te ontdekken, zodat er van binnenuit weerbaarheid groeit om de vragen van deze drukke en veeleisende maatschappij aan te kunnen.

Renske’s aanpak

In een omgeving waar een kind zich veilig voelt kan een kind groeien. Daarom vind ik het van belang dat er een verbinding kan ontstaan tussen de coach en het kind, maar ook zeker tussen de coach en de ouders. Eerlijkheid en vertrouwen in elkaar vind ik daarbij erg belangrijk. Iedereen mag gezien worden.

We werken in mijn atelier waar veel creatieve materialen te vinden zijn. We gebruiken deze materialen om helderheid te krijgen over wat er in de onderlaag speelt en om de eigen mogelijkheden, zelfvertrouwen en eigen kracht te ontdekken en te verankeren.

Daarnaast zijn er allerlei andere werkvormen mogelijk zoals spellen, mindfulnessoefeningen, werkboeken. Het atelier staat in een hele groene omgeving dus ook ervaringen buiten behoren tot de mogelijkheden.

Specialisaties

 • Beelddenken
 • Gevoelige kind
 • Rekenproblemen
 • Mindfulness
 • Creatieve aanpak

Opleidingen en Bijscholing

 • PABO – Visser Smits
 • Opleiding Speciaal Onderwijs –  Hogeschool Windesheim
 • Opleiding Remedial Teacher – Hogeschool Windesheim
 • Opleiding Familieopstellingen begeleiden – Ontmoeting op de Grens
 • Masteropleiding Kindercoaching – Magie van Kindercoaching
 • 2-daagse training beelddenkers –  ik leer anders
 • Opleiding ACT-therapeut – Seetrue
 • Opleiding ACT4kids-therapeut – Seetrue
 • Opleiding kinderyogadocent – Arterre
 • Opleiding Helend kindcoach- Arterre

Mijn motto

Met je hoofd, hart en handen in balans maak je overal een betere kans!

Eigenlijk heb ik niet zo’n zin vandaag, omdat ik een nieuw computerspelletje heb. Bij jou durf ik dat te zeggen, omdat jij dat begrijpt.

Jongen van 8 die in begeleiding is

Wat ik enorm waardeer aan de wijze van begeleiding door Renske zijn haar rust en geduld. Wat ze heel duidelijk laat zien is dat je als kind gewaardeerd wordt, je wordt echt gezien en ze is oprecht geïnteresseerd. Niets is gek, geen vraag is dom. Ze probeert in haar begeleiding aan te sluiten bij jouw manier van informatie verwerken.

Moeder van twee kinderen die in begeleiding zijn

Gratis gesprek met Renske

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Renske beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Renske in te vullen of zelf een email naar Renske te sturen!
 4. Op werkdagen stuurt Renske binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Renske

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Renske

Enschede
Joke Smitlanden