Kindercoach Noortje

Kijk in de agenda van Kindercoach Noortje om een afspraak in te plannen !

Dit is Noortje

Positief, aandachtig, invoelend, creatief, zorgzaam, nieuwsgierig, enthousiast.

Over Noortje

“Is het leven niet prachtig! Riep kikker uit.”

Uit “Kikker en het vogeltje” van Max Velthuijs

Deze zin illustreert voor mij de ongeremde levenslust en positiviteit die kinderen van nature bezitten en die ik mijzelf ook nog goed kan herinneren als kind. Een sterk besef van onbegrensde mogelijkheden en doordrongen van levenslust. Nog steeds sta ik zo in het leven, alhoewel ik mij nu besef dat dit niet altijd vanzelfsprekend is. Als coach ben ik er juist voor deze kinderen waarvoor dit (tijdelijk) even minder vanzelfsprekend is.

Positief, open, aandachtig en een grote liefde en fascinatie voor kinderen en hun belevingswereld, dat ben ik. Mijn opleidingsachtergrond ligt in de pedagogische hulpverlening en ik heb een diversiteit aan werkervaring in het pedagogisch werkveld. In mei 2017 heb ik de opleiding tot kindercoach afgerond, een hele mooie en waardevolle aanvulling op mijn al reeds opgedane kennis en ervaring. In mijn contact met kinderen raak ik altijd gefascineerd door de enorme positiviteit en veerkracht die zijn bezitten. Zij staan nog dicht bij hun “pure ik”, en in coaching is het die verbinding die versterkt wordt en wonderen kan verrichten!

Wat wil Noortje graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Mijn doel is om kinderen in hun kracht brengen, zodat ze onbevangen en vrij in het leven kunnen staan. Als kindercoach ben ik er voor kinderen (en hun ouders) waarbij het leven even moeizaam gaat of het opgroeien even niet meer vanzelf gaat. Dit kan komen door omstandigheden in het leven van het kind, zoals een verhuizing, verlies van een dierbare of een echtscheiding, maar ook door problemen in de sociaal-emotionele ontwikkeling zoals angst/ faalangst, onzekerheid, boosheid etc.

Vaak weten ouders en kinderen deze hobbels in het leven samen goed te nemen maar soms komt het voor dat je het als ouder even niet meer weet of “ziet”, of dat je merkt dat je kind wel erg lang in zo’n “moeilijke fase” blijft hangen. In zo’n geval kan ik als kindercoach helpen om allereerst samen het probleem dat speelt helder te krijgen en vervolgens samen met jouw kind op ontdekkingsreis te gaan naar zijn/haar verborgen talenten en mogelijkheden om zo zelf tot een oplossing te komen.

Het doel van de coaching is altijd om het kind zelf te bekrachtigen door het stimuleren en verder ontwikkelen van al aanwezige talenten en vaardigheden.

Noortjes’s aanpak

Voor mij zijn veiligheid en vertrouwen de basis voor de coaching. Wanneer een kind zich veilig en op zijn gemak voelt kan het zich openstellen en komt er ruimte om het binnenste naar buiten te brengen. Verder werk ik kindgericht en oplossingsgericht. Samen met jouw kind ga ik op “ontdekkingstocht” naar de kwaliteiten en daarmee ook het oplossingsvermogen die hij/zij zelf bezit. We kijken naar wat al goed gaat en hoe we deze positieve kwaliteiten kunnen uitbreiden en gebruiken om te bouwen aan het zelfbeeld/ zelfvertrouwen en zelf oplossend vermogen. Ook werken we aan de bewustwording van emoties en gedachten, en hoe gedachten die belemmerend werken omgezet kunnen worden in helpende gedachten.

Tijdens de coaching sessies maak ik gebruik van verschillende werkvormen, waaronder creatieve vormen, spelletjes, rollenspellen, ontspanningsoefeningen en lichaamsoefeningen. Het kind is hierin de leidraad en de keuze voor de werkvorm is afhankelijk van de leeftijd en interesse van het kind.

Allereerst hebben we een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek is er alle ruimte om de hulpvraag te bespreken en deze helder te formuleren. Daarnaast geeft dit gesprek de gelegenheid om te kijken of er voldoende aanknopingspunten zijn en voldoende vertrouwen voor een goede samenwerking. Als dit het geval is spreken we een traject af van ca. 5 tot 8 sessies, afhankelijk van de hulpvraag. Het coaching traject wordt altijd afgerond met een evaluatie waarin we het verloop van het traject en de behaalde resultaten bespreken.

Specialisaties

  • Jonge kinderen (4 – 7 jaar)
  • Omgaan met emoties/ fijngevoeligheid
  • Onzekerheid en faalangst

Mijn motto

“Alles wat je aandacht geeft groeit! Vanuit positiviteit en mogelijkheden kinderen in hun kracht brengen, dat is mijn passie.”

Gratis gesprek met Noortje

  1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Noortje beschikbaar is.
  2. Kijk welk tijdstip het beste past!
  3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Noortje in te vullen of zelf een e-mail naar Noortje te sturen!
  4. Op werkdagen stuurt Noortje binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Noortje

Voornaam + Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Welke datum wil je reserveren? (bijv: 15-01-2018)

Welk tijdstip wil je reserveren? (bijv: 15.00u)

Bericht aan Kindercoach Noortje

Stuur een e-mail naar Kindercoach Noortje

noortje@kindstapsprong.nl

Locatie(s) Noortje

Frans Halsplantsoen, Voorschoten