Kindercoach Monique

Kijk in de agenda van Kindercoach Monique om een afspraak in te plannen !

Dit is Monique

Enthousiast, open, invoelend, warm, waarnemend.

Over Monique

“Monique is een warm, betrokken en bevlogen mens. Een speels mens met oprechte belangstelling voor het kind.”

Ik ben Monique; kindercoach, leerkracht, vrouw, moeder, vriendin en kind. Ik ben opgegroeid op het Groningse platteland en ben na mijn studie in Zwolle gaan wonen. Hier woon ik nog steeds met mijn man, twee zoons en onze rode kater Fred.

Mijn loopbaan is begonnen in het basisonderwijs: groep 3 in Alteveer, vlakbij Hoogeveen. De jaren hierna heb ik lesgegeven in Hattem en Kampen. Een groep kinderen vormen tot een echte groep met respect en oog voor elkaar en kinderen leren verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen leerproces, dat is wat ik geweldig vind aan het lesgeven.

Na 16 jaar voor de klas, voelde ik steeds meer de behoefte om individueel te werken met kinderen. Om in te zoomen op een kind en zijn/haar vragen en om op deze manier de kinderen te begeleiden in hun eigen proces. Vanuit deze behoefte heb ik de opleiding tot kindercoach gevolgd en afgerond. Ik geniet van het werken met de kinderen, de open, verfrissende blik die ze op de wereld hebben en de spiegel die kinderen ons voorhouden.

Wat wil Monique graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Een van mijn favoriete voorleesboeken is Pudding Tarzan. Het gaat over een klein, iel jongetje Iwan, dat elke dag weer moet omgaan met grote jongens die pesten, een vader die hem niet echt ziet en zijn eigen motorische onhandigheid. Best een pittig leventje, maar hij gaat er zo goed en zo kwaad als het kan mee om. Op een dag komt hij in het bos een oud vrouwtje tegen die hem helpt met zijn moeilijkheden. Hij wordt sterk, krijgt zelfvertrouwen en voelt zich zeker van zichzelf. Hij heeft het gevoel dat hij zijn leven weer in de hand heeft.

En dit is precies wat ik graag met de kinderen wil bereiken die bij mij komen. Ze hebben hun eigen moeilijkheden waar ze tegenaan lopen in het dagelijks leven. Ik zie mezelf als een tussenpersoon op hun weg (‘het oude vrouwtje’) dat hen leert kijken naar hun eigen kwaliteiten, zelfvertrouwen geeft en leert omgaan met de situatie waar ze in zitten.

Kindercoach Monique - Regenboog

Monique’s aanpak

Mijn werkwijze is open, duidelijk en hartelijk met een vleugje humor.

Voor mij is veiligheid en een goede sfeer de basis van een coachingstraject. Op deze manier kunnen kinderen zichzelf zijn en staan ze meer open voor begeleiding. Het kind stelt samen met mij een doel op waaraan hij/zij wil werken. Het kan zijn dat de hulpvraag van de ouders anders is dan het doel van het kind. Het kinddoel is voor mij het uitgangspunt van de coachsessies.

Tijdens een coachingssessie bied ik structuur en nodig ik een kind uit om te reflecteren op zijn/haar eigen gedrag. Ik sluit zoveel mogelijk aan bij de belevingswereld van de kinderen en leg zo een verband tussen de dingen die we leren (de theorie) en de dingen waar een kind tegenaan loopt (de praktijk).

Bij een coachingssessie maak ik gebruik van verschillende werkvormen: creatieve werkvormen, spelletjes, rollenspel, ontspanningsoefeningen en lichaamsgerichte oefeningen. De keuze voor een werkvorm is afhankelijk van de leeftijd en de interesse van een kind.

Een coachingstraject begint met een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Tijdens dit gesprek kunnen ouders hun verhaal doen en kunnen we samen komen tot een hulpvraag. Ook biedt dit gesprek de gelegenheid om te bekijken of er van beide kanten voldoende vertrouwen is in een goede samenwerking. Als dit het geval is, spreken we een voorlopig traject af van ca. 5 tot 6 sessies, afhankelijk van de hulpvraag. Dit traject kunnen we gedurende het coachingsproces aanpassen als dat nodig is. Het traject wordt afgerond met een evaluatie waarin we het verloop en het resultaat van de coaching bespreken.

Specialisaties

 • (Hoog)gevoeligheid
 • Omgaan met emoties en sociale vaardigheden
 • Kinderen die vooral leren in beelden, beelddenkers genoemd

Opleiding en bijscholing

 • HBO Leerkracht basisonderwijs bij Christelijke Hogeschool Noord Nederland
 • HBO Leerkracht Speciaal Onderwijs bij Hogeschool Windesheim
 • Docentenopleiding Drama als specialisme bij het Kunstencentrum Groningen
 • Docentenopleiding Docent Holistische Kinderyoga bij Arterre
 • Post HBO Kindercoach bij Magie van Kindercoaching
 • Kanjertraining
 • Cursus onderlinge kindermassage bij Marijke Sluijter
 • Driedaagse training onderlinge kindermassage bij Brenda Pelser
 • Training yogadans bij Helen Purperhart
 • Opleiding trainer-coach Beelddenken bij ECLG
 • Opleiding Rots & Water trainer bij Gadaku Institute

Mijn motto

ALS ALLES KAN
IN JE KOP

IS IEDERE DAG
ER EEN ALS VRIJDAG

HEUS

LET MAAR OP”

Gratis gesprek met Monique

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Monique beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Monique in te vullen of zelf een e-mail naar Monique te sturen!
 4. Op werkdagen stuurt Monique binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Monique

Voornaam + Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Welke datum wil je reserveren? (bijv: 15-01-2018)

Welk tijdstip wil je reserveren? (bijv: 15.00u)

Bericht aan Kindercoach Monique

Stuur een e-mail naar Kindercoach Monique

monique.kc@kindstapsprong.nl

Locatie(s) Monique

Zwolle
Anlosediep