Kindercoach Marloes

Kijk in de agenda van Kindercoach Marloes om een afspraak in te plannen !

Dit is Marloes

Enthousiast, betrokken, verbindend, invoelend, motiverend, respectvol, belangstellend, humoristisch, inspirerend en rustgevend.

Over Marloes

Ik ben Marloes, 36 jaar, getrouwd, trotse moeder van een zoon en een dochter, kindercoach, schoolmaatschappelijk werker, kinderyoga docent, kinderyoga therapeut, trainer combatyoga voor tieners, mindfulness trainer, lichaamsgericht en mindful coach. Samen met mijn man en kinderen woon ik in het mooie Wijhe.

In 2003 heb ik de opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening aan Hogeschool Windesheim te Zwolle afgerond. Daarna ben ik in de Jeugdhulpverlening gaan werken binnen de 24-uurszorg en op het Medisch Kinderdagverblijf. Sinds 2008 ben ik werkzaam als Schoolmaatschappelijk Werker voor verschillende Basisscholen en het Speciaal Basisonderwijs. In de jaren dat ik werkzaam ben als Schoolmaatschappelijk Werker heb ik heel veel kinderen, ouders en leerkrachten mogen ontmoeten en begeleiden bij vragen rondom de ontwikkeling en gedrag van een kind, opvoedingsvragen, echtscheidingsproblematiek, het overlijden van een dierbare, pesten en gepest worden, problemen op school of in de thuissituatie. De laatste jaren zag ik een toename van ander soort hulpvragen. Vragen die steeds meer samen leken te hangen met de hectische maatschappij waarin kinderen van nu opgroeien. Ik ben me toen meer gaan verdiepen in het holistisch werken en heb verschillende opleiding gevolgd op het gebied van yoga, mindfulness en lichaamsgericht werken met kinderen, tieners en ouders. Met het oprichten van mijn eigen kinderpraktijk in 2016 werd een langgekoesterde droom werkelijkheid.

Wat wil Marloes graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Kinderen van deze tijd groeien op in een hectische en prestatiegerichte maatschappij. Er wordt best veel van hen verwacht. Soms raken kinderen daardoor uit balans; ze trekken zich terug of raken overprikkeld wat kan zorgen voor frustraties, emoties, concentratieproblemen, angsten of psychosomatische klachten als buikpijn, hoofdpijn of slaapproblemen. Daarbij kunnen ook nog omstandigheden of gebeurtenissen, zoals een echtscheiding of het overlijden van een dierbare, problemen op school of in de thuissituatie, pesten of gepest worden, ontwikkelings-of gedragsproblemen, komen waardoor het ‘in balans zijn’ niet langer wordt ervaren.

Als kindercoach probeer ik kinderen ‘tools’ voor het leven mee te geven, zodat ze in hun kracht blijven staan, in verbinding met zichzelf en hun omgeving en daarbij hun hart volgend. De coachingsessies zijn gericht op het zelf laten ontdekken van unieke kwaliteiten, talenten en gaven en het aanleren van vaardigheden om gedachten in het hier en nu te kunnen houden, te leren ontspannen en om een hoofd vol gedachten tot rust te brengen. Mijn werkwijze bevordert op een speelse en kindgerichte wijze de bewustwording van kinderen. Het geeft kinderen op positieve en creatieve wijze inzicht hoe om te gaan met bijvoorbeeld hoogsensitiviteit, verminderd zelfvertrouwen, pestgedrag, echtscheiding of rouwverwerking. Vaak betekent dit dat kinderen en hun ouders na een kortdurend traject van coaching weer ‘zelf’ verder kunnen en dat hetgeen zij hebben ervaren en geleerd mee kunnen nemen in het dagelijks leven.

Praktijkruimte Kindercoach Marloes - Wobble Boards

Marloes’ aanpak

Kindercoaching is een prachtig avontuur met kinderen en ouders dat in elke situatie weer anders verloopt. Om een coachingstraject te kunnen laten slagen is een optimaal contact met het kind en de ouders de basisvoorwaarde. Pas wanneer het kind en de ouders zich begrepen, geaccepteerd en gerespecteerd voelen, kan een kind zich in het traject ook vrij gaan uiten.

Als kindercoach start ik met een kennismakingsgesprek met jullie als ouders. In dit gesprek neem ik vooral de tijd om te luisteren naar jullie. Jullie kennen jullie kind èn de situatie. Het is voor mij tevens een mogelijkheid om dieper in te gaan op de bijzonderheden die in de vooraf toegestuurde vragenlijst naar voren zijn gekomen. Wanneer het contact veilig en vertrouwd voelt van beide kanten, plannen we een eerste kennismaking met jullie zoon of dochter. Ik vind het altijd weer bijzonder op te ervaren dat een kind vaak heel goed weet wat er aan de hand is en wat hij/zij nodig heeft om weer in zijn/haar kracht te komen staan. Om inzicht te kunnen krijgen in de binnenwereld van jullie kind en deze te kunnen herkennen en erkennen, vind ik het belangrijk dat jullie kind zich veilig, gezien en gehoord voelt bij mij. Ik beweeg dan ook vooral mee met hem/haar in plaats van andersom en sluit aan op hetgeen hij/zij mij wil laten zien en vertellen. Wanneer de optimale verbinding er is, kunnen we samen op ontdekking gaan in de binnenwereld van jullie kind door middel van (rollen)spel, lichaamsgerichte oefeningen, beeldend werken, muziek en dans, creatieve spelvormen, yoga- en ontspanningsoefeningen, mindfulness en heartfulness. Ik probeer jullie zoon of dochter vanuit zijn/haar eigen wens tot verandering te activeren en in beweging te brengen. Dit doe ik vanuit een positieve benadering, gericht op eigen wensen en verwachtingen.

Mijn werkwijze bevordert op een speelse en kindgerichte wijze de bewustwording van kinderen. Het maakt kinderen ‘eigenaar’ van hun eigen veranderingsproces en dat geeft zelfvertrouwen, hoop en kracht. Vaak betekent dit dat kinderen en hun ouders na een kortdurende traject van ongeveer 6 sessies weer ‘zelf’ verder kunnen en dat hetgeen zij hebben ervaren en geleerd mee kunnen nemen in het dagelijks leven.

Lief, warm, zorgzaam, creatief, ontspannen, altijd een luisterend oor en positief! Dat is Marloes! Na vijf sessies hadden wij onze zoon weer terug. Door omstandigheden wist onze zoon zich even geen raad met zijn gevoelens. Dit uitte zich in boos en druk gedrag. Hij piekerde veel en kon daardoor moeilijk in slaap komen. Bij Marloes kon hij zichzelf zijn, leerde hij zijn gevoelens accepteren en mocht hij ontladen. Hij kwam letterlijk meer in zijn lijf. Nu is hij meer ontspannen, houdt gedachten meer in het hier en nu en valt hij weer heerlijk in slaap. Zijn zelfvertrouwen is enorm gegroeid. Dankbaar!

Moeder over jongen (5)

Specialisaties

Opleidingen en Bijscholing

 • Helend kindcoach / holistisch kindercoach
 • Mindfulness & meditatie (mindfulkids, mindfulteens, mindfulcoaching, mindfulparenting)
 • Mindful kinderyoga (extra aantekening)
 • Kinderyoga therapie
 • Docent holistische kinderyoga
 • Post-hbo schoolmaatschappelijk werk
 • Post-hbo verliesbegeleiding
 • Hbo maatschappelijk werk en dienstverlening

Mijn motto

Elk kind is uniek!
Een kind heeft geen rugzak, maar een schatkist om elke dag te kijken wat voor moois erin zit!

Ik gun elke ouder en elk kind een kindercoach zoals Marloes. Vanaf onze eerste ontmoeting gaf Marloes ons een warm en welkom gevoel. Onze dochter is altijd afwachtend, maar Marloes wist haar gelijk op haar gemak te stellen. Marloes biedt echt maatwerk zowel individueel als in de groep. Met veel zorg en aandacht ontwikkelde sessies met thema’s die aansloten bij de belevingswereld van onze dochter. De professionaliteit en ervaring van Marloes is echt zichtbaar.

Moeder van meisje (8 jaar)

Een talent op Kind-en Oudercoachgebied! Bijzonder om te ervaren hoe Marloes in vaak korte tijd leerlingen weer in hun kracht kan zetten en kan laten stralen in soms de meest complexe situaties. Voor ons als leerkrachten is er altijd een luisterend oor, een korte lijn en weet ze ons met haar tips en adviezen weer de aansluiting te laten vinden bij onze leerling. Super samenwerking!

Meester van een groep 8

Gratis gesprek met Marloes

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Marloes beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Marloes in te vullen of zelf een e-mail naar Marloes te sturen!
 4. Op werkdagen stuurt Marloes binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Marloes

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Marloes

Wijhe
De Geere