Kindercoach Marissa

Kijk in de agenda van Kindercoach Marissa om een afspraak in te plannen !

Dit is Marissa

Speels, warm, enthousiast, humoristisch, gedreven, betrokken, zorgzaam, daadkrachtig, eerlijk, energiek, liefdevol , intuïtief en op z’n tijd een beetje gek.

Over Marissa

Mijn naam is Marissa en sinds januari 2016 ben ik actief als psychodynamisch Kindercoach. Na een aantal turbulente jaren te hebben doorgemaakt heb ik het roer helemaal omgegooid en ben ik nu mijn hart aan het volgen. En daar word ik ontzettend blij van! Het is zo fijn om volledig jezelf te kunnen zijn in wat je doet en dit ook met enthousiasme te kunnen doen. Als ik een kind aan het coachen ben voelt het ook niet als ‘werken’. Ik doe gewoon wat ik leuk vind en waar ik plezier in heb en de rest gaat vanzelf. Ik laat mijn hart spreken, speel mee met het kind en laat het ervaren dat hij of zij helemaal goed is zoals hij/zij is. Samen met het kind ga ik op zoek naar zijn of haar kwaliteiten en laat ik het kind weer trots op zichzelf zijn. Dat doe ik met veel warmte, humor, speelsheid en ook kundigheid. Een kind voelt zich snel op zijn gemak bij mij en dat is fijn. En belangrijk! Een kind dat zichzelf durft te zijn :-).

Wat wil Marissa graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Samen met je kind wil ik ervoor zorgen dat hij/zij zichzelf beter leert begrijpen en meer grip krijgt op zijn/haar eigen denken, voelen en handelen. Dat je kind weer vanuit zijn of haar eigen kracht in het leven staat en weer durft te vertrouwen op zijn/haar eigen zijn. En dat het bovenal weer blij en trots is met en op zichzelf. In het begeleidingstraject maak ik ze daarom graag bewust van hun eigen kwaliteiten en talenten. Je kind heeft in dit proces een belangrijke rol. Kinderen weten namelijk vaak heel goed wat ze wel en niet willen. Veel beter dan ze in eerste instantie zelf denken. Ik begeleid en ondersteun kinderen zorgvuldig in de bewustwording van dit proces. Het geeft kinderen energie en zelfvertrouwen als ze ervaren dat ze zelf oplossingen kunnen zien en ontdekken en zelf invloed kunnen hebben op hun emoties, gedachten en gedrag. Zo werken we samen, hand in hand, aan een positiever zelfbeeld van je kind.

Het gezin
Tijdens het traject zijn de ouders onmisbaar. Een kind maakt immers over het algemeen deel uit van een heel gezin. Dit wordt in de coaching ook wel een systeem genoemd. Het kind wordt hierin blootgesteld aan diverse waarden, normen en gewoonten. En hij of zij neemt deze veelal ook over. Inzicht in deze familiepatronen is erg belangrijk, omdat het kan bijdragen aan de oplossing van de problematiek van het kind. Ouders worden daarom nauw betrokken bij de coaching door middel van oudergesprekken. Op deze manier krijg je als ouder ook inzicht in en vat op jouw rol in het groeiproces van je kind. Zo bouwen we samen aan een gezonde leefomgeving, waarin je kind volledig tot bloei kan komen en waarin jullie jezelf en elkaar steeds beter begrijpen.

Marissa’s aanpak

Kennismakingsgesprek
Het eerste contact is een kennismakingsgesprek. Daarin bespreken we de hulpvraag van je kind en wat ik voor jullie kan betekenen. Ook leg ik aan jullie uit wat de mogelijkheden van het coachingtraject zijn en hoe ik te werk ga. Je krijgt een indicatie van het aantal benodigde sessies en we bespreken of je als ouder bij de coaching aanwezig bent of niet. Daarnaast is het kennismakingsgesprek ook heel belangrijk om te kijken of er een klik is tussen je kind en mij. Voor mij is het namelijk heel belangrijk dat een kind zich veilig en op z’n gemak voelt bij mij. Uiteraard moet vertrouwen groeien, maar een eerste klik is heel veelzeggend en bepalend. Ook voor het eindresultaat van de coaching.

Coachingsessies
Hebben we een klik? Dan gaan je kind en ik na het kennismakingsgesprek aan de slag. Het kindercoachingtraject is kort en oplossingsgericht: gemiddeld zijn er maar vijf tot acht sessies nodig. Bovendien ga ik ervan uit dat een kind alle antwoorden al in zich heeft. Hij of zij moet alleen nog even geholpen worden deze antwoorden te vinden. Dat doen we samen. Je kind is daarom actief betrokken bij het onderzoeken van oplossingen en mogelijkheden. Hierdoor voelt het zich extra gedreven om zijn of haar doel te bereiken.

Locatie
In overleg bepalen we of de sessies bij je thuis of bij mij gehouden worden. En indien gewenst en mogelijk kunnen de coachingsessies ook op de school van je kind plaatsvinden.

Werkwijze
Gedurende de coachingsessies gebruik ik verschillende technieken (visualisaties, delenwerk, systemisch werken, knutselen, cognitieve en op de emotie gerichte spellen, etc.) om je kind meer inzicht te geven in zijn of haar eigen gedrag, gedachten en gevoel, om zijn of haar zelfvertrouwen te vergroten en om bepaalde vaardigheden verder te ontwikkelen. Hierbij is het uitgangspunt: een kind heeft geen probleem, maar moet een vaardigheid beter onder de knie leren krijgen.

Verslaglegging
Na afloop van elke sessie mail ik je een kort verslag van wat we gedaan hebben, zodat je ook op de hoogte blijft van de ontwikkelingen van je kind. Tevens lees je op deze manier wat je kind thuis eventueel gaat oefenen.

Evaluatiegesprek
De laatste coachingsessie sluiten we af met een evaluatiegesprek, waarin we concreet maken hoe je kind zijn of haar pad zelf verder kan bewandelen. We kijken wat je kind nodig heeft om verder te kunnen met de geleerde of verder ontwikkelde vaardigheiden.

Hoe fijn is het om een mooie bloem te hebben, die na gesprekken met Marissa haar emoties en gevoelens durft te tonen en open kan bloeien om vervolgens een nog mooiere bloem te worden dan ze al was.

Moeder over haar dochter (9 jaar)

Specialisaties

Mijn specialiteit ligt voornamelijk in kinderen die getypeerd worden als HSP (hoog sensitief), kinderen met faalangst, kinderen met plotselinge en veelvuldige boze buien en kinderen die gewoon om een andere reden niet ‘zomaar’ mee kunnen komen in – bijvoorbeeld – de klas.

Mijn motto

“Vanuit mijn hart kinderen weer bewust maken van hun kwaliteiten, daar word ik blij van.”

Onze dochter worstelde de afgelopen jaren vooral met haar zelfvertrouwen en de leerprestaties in het verwachtingsvolle leersysteem van haar basisschool. Ze verloor letterlijk en figuurlijk haar doel in het leven, haar mogelijkheid tot stralen en haar zijn wie ze is. Voor ouders zeer pijnlijk om te zien. En ook de zoektocht hoe ik als ouder hierin iets voor haar kan betekenen is lastig. Toen kwam kindercoach Marissa op ons pad. De klik tussen onze dochter en Marissa was duidelijk en ook voor ons voelde Marissa vertrouwd en veilig.

Ouders over hun dochter (10 jaar)

Marissa straalt een rust en balans uit en luistert naar het kind en zijn verhaal, maar ook naar de gevoelens tussen de regels door. Wat voor onze dochter heel fijn is, zijn de eigen ervaringen die Marissa met haar deelt. Ze maakt gebruik van haar eigen ervaringen en koppelt die aan het verhaal van het kind en ook aan die van de ouders. Dit maakt het contact open en vertrouwd. Onze dochter kijkt iedere keer met veel zin uit naar de sessie met Marissa. Bovendien is ze in een aantal sessies enorm gegroeid. Dat doet je als ouder heel veel goed. Ik als moeder zou Marissa aanraden aan ieder kind (en zijn/haar ouders) dat worstelt met zijn leefomgeving, zijn zelfvertrouwen en alle verwachtingen van school. Ze is een fijne en betrouwbare coach, vrouw en medemens.

Ouders over hun dochter

Gratis gesprek met Marissa

  1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Marissa beschikbaar is.
  2. Kijk welk tijdstip het beste past!
  3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Marissa in te vullen of zelf een email naar Marissa te sturen!
  4. Op werkdagen stuurt Marissa binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Marissa

  • :
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Marissa

Ede
Nettelhorst