Kindercoach Marielle

Kijk in de agenda van Kindercoach Marielle om een afspraak in te plannen !

Dit is Marielle

Invoelend, open, eerlijk, gezellig, lief.

Over Marielle

Ik woon in Amsterdam met mijn hond Syl. Syl helpt graag mee in mijn praktijk.

Na een lange carrière in het bedrijfsleven in het buitenland, ben ik sinds 5 jaar terug in Nederland en heb ik mij omgeschoold tot Kindercoach.

Ik heb een 2 jarige Kindercoach opleiding gedaan en heb daarnaast gespecialiseerde trainingen gevolgd op het gebied van Hooggevoeligheid, Scheidingen en Creatieve Therapie.

Naast mijn kantoorbaan heb ik altijd als vrijwilliger met kinderen gewerkt. In vakantieparken, in een revalidatiecentrum en sinds kort ook in een AZC met vluchtelingkinderen. Tijdens dit werk zag ik hoe kinderen weer gaan lachen van een dansje, of hun diepste geheimen vertellen tijdens het knutselen. Dit inspireerde mij om kindercoach te worden.

Wat wil Marielle graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Ik wil ouders en hun kinderen met andere ogen laten kijken naar het ‘probleem’. Waar komt het gedrag vandaan, wat zijn de positieve kanten van de eigenschap, wat zijn de kwaliteiten van het kind, waar ligt de kracht, hoe kan het kind zelf- maar ook het gezin samen- aan verbetering van de situatie werken?

Soms is het simpel: ‘’ik vind je lief, maar je doet lastig’’ klinkt al heel anders dan ‘’ik vind je lastig’’. En soms doet een uurtje 1 op 1 aandacht al wonderen. Maar als een kind heel gevoelig blijkt te zijn en daarom vaak driftbuien heeft, is het handig als het hele gezin dat snapt en leert hoe daar mee om te gaan.

Veel kinderen vinden het moeilijk om met bepaalde levensgebeurtenissen om te gaan. Pesten, een overlijden, een scheiding. Vaak merk je niks aan ze, ze willen niemand lastig vallen met hun zorgen of verdriet, ze willen het zelf oplossen of juist voor hun familie zorgen. Maar door gevoelens te onderdrukken, kunnen ze soms lichamelijke klachten of vervelende buien krijgen. Het kan soms leed voorkomen als iemand ècht met ze praat. Daarom is het mijn doel om kinderen te helpen, naar ze te luisteren. Ze 1 op 1 aandacht te geven, waar ouders of onderwijzers misschien even te dichtbij staan of geen mogelijkheid zien. Ik dacht: Als ik 1 kind kan helpen is mijn missie geslaagd. Inmiddels ben ik er al vele verder en dat geeft mij zelf ook een goed gevoel.

 1 kind blij = 3 mensen blij!

Kindercoach Marielle met haar hond Syl

Marielle’s aanpak

Na een eerste gesprek met de ouders, check ik uitvoerig met het kind of hij/zij het eens is met de vraag die de ouders hebben, of dat hij /zij zelf wellicht aan iets anders wil werken. Om dit goed te onderzoeken, werk ik met geleerde psychodynamische technieken maar ook met de dingen die ik observeer, de woorden die ik hoor en de energieën die ik voel. Zo kom ik erachter waar het pijnpunt ligt. Mijn hond zet ik daar vaak bij in! Alleen als het kind dit leuk vindt natuurlijk.

Soms is het probleem waar het kind mee zit iets anders dan wat de ouders vermoeden. De hulpvraag van het kind neem ik altijd als uitgangspunt voor de coaching. Het kind stelt samen met mij zijn/haar eigen doel op. Daar gaan we dan in een aantal sessies aan werken.

Ik werk per sessie altijd met eenzelfde, herkenbare structuur. Dit geeft houvast en vertrouwen. Daarnaast is het streven om samen veel plezier te hebben, het moet wel leuk zijn om aan je doel te werken! Ik heb van te voren geen vastomlijnd plan van de te gebruiken technieken of materialen. Ik zet per situatie mijn creativiteit in en ik ga altijd uit van de krachten en kwaliteiten van het kind. Met de één wandel ik in het park en schreeuwen we de boosheid eruit, met een ander ga ik knutselen, een spel doen of praten.

Het belangrijkste vind ik dat het kind vertrouwen in mij heeft- zij kunnen mij zoveel toevertrouwen als ze willen, ik koppel alleen na hun goedkeuring zaken terug aan de ouders.

Toen zijn ouders wilden dat hij naar een kindercoach ging, omdat hij zo gesloten en boos was, moest ik lachen – ik zei: hij gaat toch niet praten. Ik was uiteindelijk ontzettend verbaasd hoe hij reageerde op Marielle. Hij heeft lange gesprekken met haar gevoerd (en met haar hond!) en vraagt nog vaak om haar. Het gaat veel beter – en zijn knuffelhond heet nu ook Syl.

Stiefmoeder over jongen (6)

Specialisaties

Mijn motto

Only YOU can change your life

Mijn kind was niet te genieten als hij uit school kwam, het hele gezin leed eronder, vooral zijn broertje. Wij werden dan boos, maar dan werd het nog erger. Marielle zag dat hij door zijn hoogbegaafdheid heel gevoelig is en daardoor veel prikkels binnenkrijgt, die hij er thuis uitgooide. Dankzij haar tips leerden we hoe we er mee om konden gaan. Hij begrijpt zichzelf nu ook beter en zit daardoor lekkerder in zijn vel. Wat een zegen!

Moeder over haar zoon (7)

Marielle: DANK JE WEL. Mijn dochter sliep slecht in mijn nieuwe huis na de scheiding en daar voelde ik me heel schuldig over. Jij hebt haar echt geholpen. Het is fijn om te weten dat we altijd naar jou kunnen als het even niet zo lekker loopt.

Vader van meisje (10 jaar)

Gratis gesprek met Marielle

  1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Marielle beschikbaar is.
  2. Kijk welk tijdstip het beste past!
  3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Marielle in te vullen of zelf een e-mail naar Marielle te sturen!
  4. Op werkdagen stuurt Marielle binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Marielle

  • :
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Marielle

Amsterdam
IJburglaan (IJburg)

Laren
Kerklaan