Kindercoach Margo

Kijk in de agenda van Kindercoach Margo om een afspraak in te plannen !

Dit is Margo

Hooggevoelig, vindingrijk, lief en zeer deskundig.

Over Margo

Ik heb een schat aan ervaring in het werken met kinderen. Vijf jaar werkte ik met uit-huis geplaatste pubers, 18 jaar werkte ik als pedagogisch medewerkster in een Blijf van m’n Lijfhuis en nu heb ik sinds 2010 een eigen praktijk waar ik kindercoaching geef. Tevens leid ik coaches en therapeuten op.

Ik heb een HBO-jeugdwelzijnsdiploma behaald en vele andere coachingsopleidingen. Hierdoor weet ik in korte tijd door te dringen tot de kern van het probleem. Ik kan heel goed op een speelse manier de leiding nemen en zo in contact te gaan met kinderen. Mijn werkwijze sluit aan bij de belevingswereld van kinderen. Ik laat kinderen weer terug stappen in de blijheid die eigenlijk bij kinderen hoort. Kinderen gaan weer lachen als zij bij mij zijn geweest.

Ik straal rust, betrokkenheid en deskundigheid uit. Ik heb de gave om zware dingen licht te maken. Ik laat je kind voelen dat het mag zijn wie het is. Ik haal je kind uit de zwaarte van datgene wat hij/zij mee heeft gemaakt. Ik leer je kind stapsgewijs nieuw gedrag en plant nieuwe positieve overtuigingen in.

Wat wil Margo graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Ik ben van mening dat kinderen blij en gelukkig behoren te zijn. Dat is niet bij alle kinderen het geval. Soms hebben kinderen dingen meegemaakt, waardoor ze zich niet meer blij en gelukkig voelen. Sommige kinderen hebben karaktertrekken die hen belemmeren om blij en gelukkig te zijn. Ik help je kind om opgedane (traumatische) vervelende ervaring weer neutraal te maken en leer je kind eventueel nieuw gedrag aan. Hierdoor voelen zij echt dat zij helemaal oké zijn. Daarnaast geef ik ‘tools’ aan ouders om zelf weer hun kind te helpen.

Ik werk nauw samen met ouders, want ik zie hen als deskundige van hun kind. Het is mijn missie om ouders en kinderen te openen in liefde. En als er vanuit liefde gekeken wordt naar zichzelf en elkaar en de situatie, dan is er rust, zachtheid en vooral blijheid.

Margo’s aanpak

Gezamenlijk met ouder(s)/verzorgers heb ik een eerste gesprek. Daarin wordt in kaart gebracht waarvoor de ouder(s)/verzorgers begeleiding willen. Gezamenlijk worden positief geformuleerde doelen geformuleerd. Ik ben van mening dat alles wat je aandacht geeft groeit. Daarom werk ik aan positief tegenovergestelde doelen. In het daarop volgende gesprek komt het kind met één van de ouders naar mij toe.

Kinderen boven de twaalf mogen zelf bepalen of zij met of zonder ouder naar mij toe willen. Onder de twaalf komen kinderen samen met een ouder.

Eerst maak ik kennis met het kind. Dat doe ik op een creatieve manier door middel van tekenen, kleien of werken met poppen en andere spel materialen. Het creatief werken geeft al veel informatie zodat ik kan zien en voelen wat er nodig is. Na deze sessie gaan je kind en ik aan de slag.

Op een creatieve manier laat ik je kind zich uiten en ik leer je kind nieuw gedrag en nieuwe overtuigingen. Vervolgens help ik de kinderen om het nieuwe gevoel te ankeren. Ook daarvoor gebruik ik weer creatieve methodes. Daarna is de afsluitende fase, het nieuwe wordt gevierd. Met een creatieve methode wordt er gekeken naar de stappen die gezet zijn en het nieuwe wat geleerd is.

Ik kwam bij Margo toen het heel slecht ging met mijn zoontje. Hij heeft veel geweld meegemaakt. Margo hielp ons door deze zware tijd heen. Ze heeft met mijn zoontje gewerkt, gepraat en gespeeld. Dit heeft hem goed geholpen. Het gaat nu veel beter met hem. Hij is minder stil en kan het vertellen als er wat is. Door Margo heb ik meer zelfvertrouwen gekregen. Ik ben heel dankbaar voor wat ze voor mij en mijn zoon heeft gedaan. Bedankt Margo het was fijn om je te hebben.

Moeder over zoon

Specialisaties

 • Kinderen met traumatische ervaringen
 • Kinderen met angsten
 • Kinderen met een gebrek aan eigenwaarde

Opleidingen en Bijscholing

 • HBO-J (jeugdwelzijnswerk)
 • Opleiding Creatief coachen met specialisatie kinderen
 • Energetisch therapeut
 • NLP
 • Systemisch werken

Mijn motto

Kinderen horen blij en gelukkig te zijn”

Margo is een heel bijzondere en fijne kindercoach. Prachtig om te zien als ouder hoe ze met je kind werkt en hem/haar zoveel kracht, zelfvertrouwen, geloof in jezelf, respect en liefde voor wie je bent en waar je voor staat, meegeeft in de sessies. Het zou voor ieder kind mooi zijn een keer bij Margo langs te gaan om te voelen dat je mag zijn en mag stralen in wie je bent en waar je voor staat. Maar zeker is het fijn dat ze er is voor de kinderen met (faal)angst, verdriet of andere vormen van ‘unhappy zijn’ Margo laat ze stralen!

Moeder van dochter (9 jaar)

We hadden al jaren lopen zoeken wat er toch met mijn zoon aan de hand zou zijn. Hij had enorme woede aanvallen, vond alles niet ‘eerlijk’ en knokte zich echt door alle sociale contacten heen. Zijn hele leven leek continue een groot gevecht. En toen kwam Margo op ons pad. Zij heeft hem geleerd te praten, met zijn frustraties om te gaan en vooral: de scheiding te verwerken.

Moeder over haar zoon

Gratis gesprek met Margo

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Margo beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Margo in te vullen of zelf een e-mail naar Margo te sturen!
 4. Op werkdagen stuurt Margo binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Margo

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Margo

Dordrecht
Fuutstraat