Kindercoach Kirsten - Utrecht

Kijk in de agenda van Kindercoach Kirsten om een afspraak in te plannen !

Dit is Kirsten

Toegankelijk, betrokken, praktisch én analytisch, open, lief.

Over Kirsten

In 2013 behaalde ik mijn masterdiploma in het Recht. Het werd me eigenlijk al tijdens die opleiding duidelijk dat het juridische werkveld mij niet gelukkig maakt. Na mijn studie ben ik aan de slag gegaan bij een opleidingsinstituut waar ik vier mooie en leerzame jaren heb gewerkt in een leidinggevende rol. Daar kon ik mij ook volop verdiepen in het vak en de vaardigheden van trainen en coachen. Ik heb in die jaren ontdekt dat ik graag en gemakkelijk verbinding maak met mensen en bovenal dat ik veel voldoening haal uit het helpen van mensen met hun persoonlijke ontwikkeling. Maar toch was het coachen van volwassenen het nét niet helemaal.

Toen hoorde ik over kindercoaching….wat een ontdekking! Ik besefte mij eindelijk dat ik altijd een grote belangstelling voor kinderen en hun ontwikkeling heb gehad. Met veel enthousiasme heb ik de opleiding tot kindercoach gevolgd, mijn baan opgezegd en nu ben ik op mijn plek als kindercoach!

Ik woon met mijn vriend in het centrum van Utrecht. In mijn vrije tijd geniet ik van dansen, van een avondje uit eten of een goed concert, en van een mooi boek of een goede film.

Wat wil Kirsten graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Dat kinderen nog klein zijn, betekent niet dat ze geen grote gevoelens hebben. Opgroeien kan best ingewikkeld zijn en voor sommige kinderen (en hun ouders) kan het fijn zijn om hierbij wat hulp te krijgen.

Graag bied ik kinderen een veilige plek waar ze door 1-op-1 aandacht voelen dat ze gezien worden en erkenning krijgen voor wie ze zijn en wat ze voelen. Volgens mij kan dat al een wereld van verschil maken.

Zoveel (jong)volwassenen hebben te maken met belemmerende gedachten of moeite met aansluiting en andere sociale vaardigheden. Hoe mooi is het als de kinderen van nu al op jonge leeftijd op een effectieve wijze om leren gaan met de dingen die ze lastig vinden! Daar hebben ze de rest van hun leven profijt van, zodat ze echt zichzelf kunnen zijn en dat ook met trots kunnen uitdragen.

Praktijkruimte Kindercoach Kirsten - Coachee spel

Kirsten’s aanpak

In het kennismakingsgesprek met de ouders bespreek ik wat de hulpvraag en het doel is. Wanneer ik het kind ontmoet, zorg ik eerst voor verbinding en een veilig gevoel. Ook ontdek ik of het kind hetzelfde doel voor ogen heeft als de ouders. Wat mij betreft is de vraag van het kind hetgeen wat leidend is tijdens de sessies, natuurlijk wel in overleg met de ouders.

Tijdens de sessies richt ik mij op de kwaliteiten en het karakter van het kind. Mogelijk gaan we werken met het spel Coachee, een bordspel met coachende vragen. We kunnen ook aan de slag met opstellingen maken of rollenspellen doen, om de situaties die het kind lastig vindt samen te oefenen. Of misschien vindt het kind het juist fijn om lichaamsgericht te werken.

Ik coach met een warme, open houding en positieve aandacht. Niks is ‘gek’ en ik vind het vooral belangrijk dat het kind zich op z’n gemak voelt. Aan het eind van elke sessie vertellen het kind en ik samen aan de ouder(s) wat we die sessie hebben gedaan. Daarbij bepaalt het kind wat er gedeeld wordt.

Mijn doel is dat het kind zich een beetje zekerder en fijner voelt na elke sessie, omdat het heeft kunnen uiten wat het voelt en nieuwe dingen heeft geleerd om daar beter mee om te gaan.

Kirsten heeft bij de weerbaarheidstraining binnen mijn praktijk gefungeerd als co-trainer. Het was erg prettig met haar samenwerken bij deze groepstraining. De kinderen voelen zich op hun gemak bij haar. Kirsten geeft kinderen het gevoel dat ze hen begrijpt en denkt samen met hen mee over wat een kind zelf anders kan doen of denken zodat hij/zij zich in of over een bepaalde situatie fijner voelt. Als collega waardeer ik Kirsten haar enthousiasme en kritische/eerlijke blik. Wanneer ouders op zoek zijn naar een kindercoach in de regio Utrecht dan kan ik Kirsten zeker aanraden.

Rosanne van Kaathoven

Kinder- en jeugdpsycholoog, Trotse Pauw in Beuningen

Specialisaties

 • Sociale vaardigheden en weerbaarheid
 • Omgaan met veranderingen
 • Kinderen met een laag zelfbeeld

Opleidingen en Bijscholing

 • Kindercoach opleiding bij Sonnevelt
 • Coachee – licentieworkshop om het spel Coachee te mogen gebruiken
 • Kindertelefoon training (gesprekstechnieken)
 • Training Coachingstechnieken en -instrumenten bij ICM opleidingen en trainingen
 • Training Effectief omgaan met weerstanden bij ICM opleidingen en trainingen
 • ICM Trainersopleiding

Mijn motto

Het gaat er niet om of je binnen of buiten de lijntjes kleurt, het gaat erom of je je eigen tekening maakt.

Coaching gaat Kirsten natuurlijk af, door haar nieuwsgierigheid in de mensen om haar heen en omdat ze graag de ander wil helpen.

Met haar speelse kant weet ik zeker dat kinderen de juiste doelgroep is en dat zij hen verder kan helpen. Zij is zeer toegankelijk voor een ieder en maakt zelf makkelijk contact.

Gratis gesprek met Kirsten

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Kirsten beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Kirsten in te vullen!
 4. Op werkdagen stuurt Kirsten binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Kirsten

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie Kirsten

Utrecht
Biltstraat