Kindercoach Judith

Kijk in de agenda van Judith om een afspraak in te plannen !

Dit is Judith

Creatief, authentiek, intuïtief, betrokken, betrouwbaar, zorgzaam, humoristisch, verbindend, doelgericht en positief.

Over Judith

“Je weet wat je aan Judith hebt en je voelt je meteen vertrouwd bij haar. Judith heeft diepgang en is oprecht benieuwd naar je.”

Passie en achtergrond
Mijn naam is Judith en mijn passie is alles wat te maken heeft met kinderen, gezondheid, (op)voeding en lifestyle.

Vanaf 2003 tot en met 2015 heb ik in het basisonderwijs gewerkt als leerkracht. In 2016 heb ik de opleidingen Kindercoaching bij BGL in Driebergen en Kindertrainer Mindfulness bij de AMT in Leusden afgerond. Door deze opleidingen en mijn werk als leerkracht en pedagoog heb ik veel ervaring opgedaan met kinderen, ouders en hun problematiek die ik in mijn werk als coach toepas. Daarnaast helpen mijn levenservaring en moeder zijn van 2 kinderen mij tijdens de coaching. Met veel enthousiasme en plezier help ik kinderen bij waar ze in vastlopen. Ik merk dat het kind en ik daar allebei veel energie van krijgen.

Missie
Kinderen helpen om te zijn wie ze willen zijn en los te laten hoe anderen ze willen laten zijn. Als kinderen in zichzelf geloven, hoeven ze zich nooit te bewijzen. Ze handelen dan vanuit hun eigen kracht. Ze maken hun eigen keuzes en kunnen daardoor assertief reageren in allerlei situaties. Mijn doel is om het kind inzicht te geven in zichzelf en de situatie waarin het zit. Het kind in beweging brengen en spelenderwijs een ander perspectief en mogelijkheid laten ervaren. Oplossingsgericht werken door samen te kijken naar kansen en mogelijkheden. Ik stimuleer en motiveer het kind hier graag verder in. Alles wat nodig is, is al aanwezig in het kind. Samen gaan we op zoek naar deze hulpbronnen en het kind leert deze uit te bouwen.

Wat wil Judith graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

De beroemde Italiaanse natuur- en sterrenkundige Galilei schijnt eens gezegd te hebben:
Men kan niemand iets leren, men kan hem alleen helpen het binnen zichzelf te vinden.

Hoe fijn zou het zijn als er iemand is die jou nog niet kent en alle tijd en aandacht voor jou heeft? Die zonder oordeel met je meedenkt, zoekt, speelt en kijkt om de beste oplossing voor jouw probleem te vinden en het beste antwoord op jouw vraag. Met oprechte aandacht en vanuit echt contact.

Wel
Als je iets niet fijn vindt, verander het. Als je het niet kunt veranderen, verander dan de manier waarop je ernaar kijkt.
Soms lukken er dingen niet in je leven en soms ook wel. Ik kijk, luister, praat, loop, speel en zoek met je mee om te bekijken wat je juist WEL kan en lukt. Welke talenten en eigenschappen je hebt en hoe je die kan gebruiken, zodat je de beste versie van jezelf kan worden. Want waarom zou je willen zijn als anderen, of vergelijk je jezelf met anderen, terwijl niemand in de hele wereld beter jou kan zijn dan jij zelf?

Juweel
Samen gaan we op zoek naar de schat in jezelf. Als je weet waar te zoeken, lukt het je om het juweel in jezelf te vinden. Jij bent uniek, net als een juweel. Een beetje tijd, geduld, wat slijpen hier en daar en hulp hierbij. Dan komt de mooie diamant die jij bent tevoorschijn en kan je stralen als nooit tevoren.

Ze heeft zoveel meer vertrouwen in zichzelf. Ze gaat nu uit van haar eigen kracht in plaats dat ze zich alleen maar met anderen vergelijkt. Ook met het vak op school waar ze zich onzeker over voelde lukt het haar nu goed.

Moeder van meisje (10 jaar)

Judith’s aanpak

Het coachtraject bestaat uit een vrijblijvend en laagdrempelig kennismakingsgesprek en 5 of meer sessies. Een sessie duurt 1 uur en wordt in overleg ingepland. Het traject kan altijd worden aangepast als dit nodig is.

Het belangrijkste bij het kennismakingsgesprek vind ik vertrouwen. Als er van beide kanten vertrouwen is, is dit de basis om het coachtraject te starten en verder te gaan. Als er een klik en vertrouwen is tussen het kind en mij komen we samen spelenderwijs tot de kern.

De eerste vraag die ik aan kinderen stel is: Waar houd je van? Wat vind je het leukst om te doen? Vanuit de interesses van het kind gaan we samen spelenderwijs op zoek om te ontdekken waar het kind goed in is. Het gaat om bewustwording van zijn talenten en eigenschappen. We kijken samen ook naar wat niet lukt en buigen dit met behulp van verschillende oefeningen en interventies om naar wat wel kan en lukt. We gaan op zoek naar de uitzondering op een manier die bij jullie kind past. Ieder kind heeft een andere manier, ieder kind is uniek en heeft daarom wat anders nodig. Elk traject is maatwerk en stap voor stap ondersteun ik het kind bij het vinden van de beste oplossing voor zijn probleem.

Vanuit bewustwording, inzicht en vertrouwen gaan we steeds meer de diepte in. We kijken naar wat er eigenlijk echt speelt en wat het kind nodig heeft of wil leren. Het kind krijgt de gelegenheid om in een veilige en overzichtelijke setting situaties te oefenen en zo de praktijk na te bootsen. Met gebruik van verschillende werkvormen krijgt het kind zicht op patronen in doen, denken en voelen. Daarbij maak ik gebruik van: spel, rollenspellen, spelmaterialen zoals knuffels, (prenten)boeken, metaforen, ontspanningsoefeningen, lichaamswerk, muziek, visualisaties, rationeel emotieve therapie, systemisch werk, tekenen en knutselen.

Na elke sessie is er een korte overdracht. Dit kan mondeling, per mail of telefoon. Als het nodig is, of er behoefte aan is, kan er een tussentijds evaluatiegesprek ingepland worden. Als het traject is afgerond, evalueren we samen het verloop en resultaat van de coaching. De veiligheid van het kind wordt hierbij gewaarborgd. Een aantal maanden na de coaching is er contact om te horen hoe het gaat. Natuurlijk is er de mogelijkheid voor een vervolgtraject.

Specialisaties

  • Kinderen met angsten
  • Groepscoaching
  • Mindfulness en lichaamsbewustzijn

Mijn motto

Shine bright like a diamant.
You’re beautiful like a diamant in the sky!

Ik vond het heel fijn bij jou. Je hebt me veel geleerd over mezelf. Ik weet nu beter wat ik kan doen als er iets gebeurd. Bedankt voor alles!

Meisje van 10 jaar

Ze heeft het heel fijn bij jou gehad. Ze vertrouwde je volledig en kon door het gevoel van veiligheid goed met je praten en orde aanbrengen in de chaos in haar hoofd.

Moeder van een dochter (11 jaar)

Gratis gesprek met Judith

  1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Judith beschikbaar is.
  2. Kijk welk tijdstip het beste past!
  3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Judith in te vullen of zelf een email naar Judith te sturen!
  4. Op werkdagen stuurt Judith binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Judith

Voornaam + Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Welke datum wil je reserveren? (bijv: 15-01-2018)

Welke tijdstip wil je reserveren? (bijv: 15.00u)

Bericht aan Kindercoach Judith

Stuur een e-mail naar Kindercoach Judith

judith@kindstapsprong.nl

Locatie(s) Judith

Barneveld
Kraaikoplaan