Kindercoach Judith - Utrecht

Kijk in de agenda van Kindercoach Judith uit Utrecht om een afspraak in te plannen !

Dit is Judith

Rustig, geduldig, observerend, begripvol, luisterend oor, analytisch en meedenkend.

Over Judith

Ik woon met mijn vriend en onze twee dochters in een buitenwijk van Utrecht. Na 20 jaar in het HR-vak werkzaam te zijn geweest, had ik behoefte aan meer zingeving. Dit vond ik bij de opleiding tot Kindercoach, waarin voor mij veel samen kwam.

Wat ik belangrijk vind, is dat kinderen kunnen en mogen zijn wie zij zijn. Als dit niet vanzelf gaat, loop ik graag tijdelijk mee met een kind en zijn ouders. Wat mij daarbij telkens weer raakt, is hoe snel een kind zich open stelt en dat zij door slechts een kleine aanmoediging zelf met een oplossing komen.

Mijn coaching is met name van toegevoegde waarde voor kinderen die weinig aandacht vragen, die zich aanpassen, stil zijn of zich een buitenbeentje voelen.

Wat wil Judith graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Het is mijn missie om kinderen die zich anders of onzichtbaar voelen, aandacht te geven en te zorgen dat zij zichzelf gaan zien voor wie zij zijn. Zij hebben de wereld namelijk veel te bieden.

De kinderen die ik coach, hebben vaak het idee niet te voldoen aan de verwachtingen. Dit maakt dat zij hun talenten niet volledig kunnen ontplooien. Zij vragen weinig aandacht, terwijl zij dit juist zo nodig hebben.

Als ouder ondersteun jij je kind zo goed mogelijk, maar soms merk je dat je lang niet altijd de juiste snaar raakt of dat jullie in kringetjes blijven rondlopen. Wellicht ontstaat er langzaamaan ook spanning binnen jullie gezin. Onmacht, irritatie en moedeloosheid kunnen dan de kop opsteken. En je vraagt je af: “Wat doe ik verkeerd?” of “Wat heeft mijn kind dan nodig?”

Een steuntje in de rug kan dan fijn zijn. Iemand om je zorgen mee te delen en regelmatig over en weer af te stemmen. Zo ontstaat er ruimte voor een andere blik op de situatie, waardoor al snel meer rust binnen het gezin wordt ervaren.

Kindercoach Judith - Utrecht - Mikado

Judith’s kindercoaching

Rustig aan, dan breekt het lijntje niet.

Mijn aanpak en visie kan ik het beste uitleggen met de volgende metafoor.

In de natuur heeft iedere plant zijn eigen groeiwijze. De een heeft volle zon nodig, de ander een schaduwrijke plek; de een is stevig en blijft overeind in weer en wind, de ander is fragieler en komt tot zijn recht op een beschutte plek; sommige planten bloeien in de lente, anderen in de zomer of herfst. De juiste verzorging en de juiste plek zorgt ervoor dat de planten het beste tot hun recht komen. Met kinderen is het eigenlijk niet anders.

Ik loop tijdelijk mee met kind en ouders die even vastlopen. Hierbij staat de vraag vanuit het kind centraal. Samen gaan we ontdekken wat het kind nodig heeft en wat zijn of haar kwaliteiten zijn. Het is altijd maatwerk, want ieder kind en iedere hulpvraag is anders. Daarbij werken we vanuit dat wat al goed gaat, want daar zit de kracht.

Door de coaching krijgt het kind zelfvertrouwen, staat steviger in de schoenen, krijgt hij of zij inzicht in zijn kwaliteiten en komt er meer rust.

Een nauwe samenwerking met de ouders vind ik belangrijk, omdat dit het resultaat van de begeleiding bevordert. Desgewenst kunnen ouders ook bij de coaching aanwezig zijn en/of zelf gecoacht worden.

Onze zoon vond de sessies fijn. Na 3 sessies had hij zijn doel bereikt: minder ruzie met zijn zusje. Als moeder heb ik een andere kant van mijn zoon leren kennen. Zo vind ik het fijn om te zien dat hij nu zelf aan oplossingen werkt en dat hij zelf weet wanneer hij zijn rust moet pakken.

Moeder over zoon (12)

Specialisaties

 • Stille, gevoelige kinderen die weinig aandacht vragen
 • Kinderen met een laag zelfbeeld
 • Kinderen die moeite hebben om voor zichzelf op te komen

Opleidingen en Bijscholing

 

 • SHO beroepsopleiding tot Kindercoach
 • Licentie COACHEE! Spel
 • Making Sense of Sensitivity
 • Workshop Kind in Balans, systemische aanpak van gedragsproblemen bij kinderen
 • Workshop Innerlijke familie

 • Het belang van de ontwikkelingsfase van 9-jarige kinderen
 • De geboorte als spiegel
 • De biologie van Hooggevoeligheid
 • Kinderkunde (Axenroos)
 • Workshops opstellingen
 • Dag van de Beelddenker

Mijn motto

Je hoeft niet veel te praten om veel te zeggen te hebben

Onze dochter was meteen op haar gemak en keek uit naar de sessies. Zij heeft leren omgaan met de drukte om haar heen en kan zich nu beter concentreren. Wij vonden de coaching een verdieping van de remedial teaching en Rots en water training die onze dochter eerder heeft gedaan.

Moeder van dochter (9 jaar)

Gratis gesprek met Judith

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Judith beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Judith in te vullen!
 4. Op werkdagen stuurt Judith binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Judith

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Judith

Utrecht
Satijnvlinder

Vleuten
Stationsstraat (alleen op woensdag)

Kindercoach Judith – Utrecht
5 - 7 stem(men)

Tarieven Kindercoaching