Kindercoach Jacomien

Kijk in de agenda van Kindercoach Jacomien om een afspraak in te plannen !

Dit is Jacomien

Open, eerlijk, warm, liefdevol, oplossingsgericht, respectvol, inlevend, begripvol, creatief, geduldig.

Over Jacomien

Ik ben Jacomien, 46 jaar, getrouwd en moeder van een hoog sensitieve zoon van 9. Sinds de geboorte van mijn zoon ben ik gaan werken in de kinderopvang. Terwijl ik mij meer verdiepte in het gedrag van kinderen kwamen er ook steeds meer vragen vanuit kinderen en ouders om hulp.

Mede hierdoor kwam ik er al snel achter dat ik meer wilde betekenen voor kinderen en hun ouders dan “alleen maar” een pedagogisch medewerker. Daardoor ben ik me gaan richten op het werkveld van een kindercoach. Inmiddels begeleid ik kinderen en jongvolwassenen in de leeftijd van 5 tot 20 jaar. Begrip voor en samenwerken met kinderen en ouders, daar sta ik voor.

Wat wil Jacomien graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

De wereld om ons heen gaat tegenwoordig erg snel. Van kinderen wordt veel verwacht, zowel door ouders als door school en de maatschappij. Maar wat als het kind niet aan deze verwachtingen wil of kan voldoen?
En zijn/ haar gedrag zo veranderd dat hij/zij vooral een lastpak lijkt?

Samen met de kinderen (en hun ouders) wil ik me verdiepen in het gedrag van het kind en helder krijgen waar dit gedrag vandaan komt.
Is het gedrag het gevolg van invloeden van buitenaf? Of komt het toch van binnenuit?

De begeleiden kan betrekking hebben op verschillende thema’s, bijvoorbeeld: boosheid, verdriet, angst, hoogsensitiviteit, scheiding, verlies…..

Als kindercoach draag ik graag bij aan de oplossing. Samen met de ouders en het kind wil ik er voor zorgen dat het kind zich weer veilig en vertrouwd in zijn eigen kracht voelt en hierdoor de wereld en de toekomst weer vol vertrouwen omarmt.

Kindercoach Jacomien - Handpoppen

Jacomien’s aanpak

Ik kom graag bij ouders thuis voor een kennismakingsgesprek. Zo kan ik kennismaken met het kind en meteen de omgeving zien waarin het kind opgroeit en de sfeer proeven. Met de ouders neem ik de vragenlijst door die ik van te voren via de mail heb gestuurd.

Tijdens dit kennismakingsgesprek is er alle ruimte voor vragen en opmerkingen. Als het van beide kanten klikt maken we samen vervolgafspraken. Over de wederzijdse verwachtingen, de duur van het traject ( dit kan variëren afhankelijk van de hulpvraag) en stellen we een contract op.

Tijdens de sessies met het kind ( en eventueel ouders) maak ik gebruik van verschillende methodes. Dit kunnen gesprekken zijn, creatieve activiteiten ( bijv. tekenen), natuurbeleving (waarbij we ook echt lekker buiten zijn) maar ook mindfullness kan een rol spelen.

Ook maak ik vaak gebruik van mijn therapeutische handpoppen. Samen met het kind bekijk ik welke werkwijze het beste past. Na een aantal sessies evalueren we de resultaten die tot dan zijn behaald en stellen we desgewenst de doelen bij.

Specialisaties

Opleidingen en Bijscholing

 • HBO Kindercoach
 • MBO Activiteitenbegeleiding
 • Therapeutische handpoppen
 • Kindertekeningen lezen en analyseren
 • Expeditie jongens
 • Rouwverwerking
 • Belevingsgerichte zorg
 • Omgaan met kinderen met een beperking

Mijn motto

“Je bent goed zoals je bent”

Eindelijk begrip voor onze zoon. Sinds de geboorte weten we dat hij anders is. Het heeft zo’n 4 jaar geduurd voordat we wisten wat er aan de hand zou kunnen zijn. Als je dan de omgeving verteld dat hij hoog sensitief is wordt dat al snel afgedaan als zweverig en iets nieuwerwets! Na een aantal sessies zien we een soort rust in hem en lijkt hij beter te begrijpen wie hij is.

Moeder van een zoon van 6

Gratis gesprek met Jacomien

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Jacomien beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Jacomien in te vullen of zelf een email naar Jacomien te sturen!
 4. Op werkdagen stuurt Jacomien binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Jacomien

[contact-form-7 id=”28202″ title=”Formulier Jacomien”]

Locatie(s) Jacomien

Hazerswoude-Dorp
Boterbloem