Kindercoach Inge

Kijk in de agenda van Kindercoach Inge om een afspraak in te plannen !

Dit is Inge

Invoelend, enthousiast, inspirerend, doortastend, betrokken, zorgzaam, humoristisch, verbindend, ruimdenkend.

Over Inge

“Bij Inge voel je je meteen thuis. Haar lach is verwarmend. Inge straalt rust en vertrouwen uit. Inge is iemand bij wie je graag bent, met wie je het aandurft moeilijk dingen aan te gaan.”

Ik bruis regelmatig van nieuwe plannen en ideeën, en wil deze graag delen met anderen om samen plezier te ervaren of om dingen nog fijner, beter, mooier te maken. Het leven zit vol mogelijkheden, je moet ze alleen wel kunnen en willen zien! Daar help ik kinderen (en ouders) graag bij. Uitpluizen wat jouw mogelijkheden zijn, waar jij blij van wordt en ontdekken en ervaren wat jouw krachten en talenten zijn!

Dagelijks kan ik me verwonderen over hoe (ook mijn eigen) kinderen de wereld beschouwen
en beleven. Ik ga graag samen met hen het leven aan, ook – of misschien wel juist – de moeilijke dingen! Mijn hart gaat uit naar kinderen bij wie het groter worden niet vanzelf gaat. In mijn werkzaamheden als pedagoog, (jeugd) hulpverlener en kindercoach heb ik veel ervaring opgedaan rondom kinder- en opvoedproblematiek.

Wat wil Inge graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

“Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het kan!” Een wijsheid van kinderheld Pippi Langkous die direct de kern raakt van mijn coaching: kinderen zelfvertrouwen en plezier geven! Kinderen mogen trots zijn op zichzelf en daarbij maak ik ze graag bewust van hun eigen kracht en talenten. Hoe mooi is het om te zien dat kinderen in een begeleidingstraject vaak heel goed weten wat ze willen. Veel beter dan ze in eerste instantie zelf denken. De originele oplossingen die kinderen laten zien en ontdekken, inspireren mij. Het geeft kinderen energie en zelfvertrouwen als ze ervaren dat ze zelf problemen kunnen oplossen en zelf invloed kunnen hebben op hun emoties, gedachtes en gedrag. Ik begeleid en ondersteun kinderen zorgvuldig in dit proces.

Ik help ouders graag op weg naar ontspannen ouderschap en kinderen naar een fijne jeugd. Zo bouwen we samen aan een klimaat waarin kinderen kunnen groeien en bloeien; een klimaat om mooie herinneringen te maken! Daar kunnen grote veranderingen voor nodig zijn maar soms is het slechts een kleine aanpassing die een groot verschil maakt.

Inge’s aanpak

Het is voor mij belangrijk dat ouders en kinderen zich op hun gemak voelen bij mij. Want als je je veilig voelt en er vertrouwen is, sta je open om nieuwe dingen te leren en situaties eens op een andere manier aan te pakken.
Daarnaast vind ik het belangrijk om concreet en helder te zijn over mijn manier van werken. Na een vrijblijvend kennismakingsgesprek, waar jullie je verhaal kunnen doen, beslissen we of er van beide kanten voldoende vertrouwen is in een goede samenwerking. Wanneer dat zo is, spreken we een voorlopig traject af – dat we uiteraard gedurende het coachingsproces aanpassen als dat nodig is.

Tijdens de eerste ‘ontdekkingssessie’ ga ik samen met jullie kind op zoek naar zijn of haar interesses. In mijn knusse praktijkruimte heb ik allerlei materiaal (spelletjes, creatieve verwerkingen, speelgoed en ontspanningsmateriaal) waar jouw kind uit kan kiezen. Vanuit deze kennismaking bouwen we aan een vertrouwensband waardoor we tijdens de volgende sessies kunnen werken aan de dingen die jullie kind graag wil leren. Ik gebruik verschillende werkvormen en volg het tempo van jullie kind.
Ik analyseer het denken, doen en voelen van jullie kind en maak hem of haar hiervan bewust. Samen gaan we op zoek naar manieren om het leven aan te gaan die het beste bij jullie kind passen.
Als het traject is afgerond, evalueren we samen het verloop en resultaat van de coaching.
We maken een belafspraak – een aantal maanden na de coaching – om te horen hoe het gaat. Uiteraard is er de mogelijkheid voor een vervolgtraject.

Specialisaties

  • Kinderen met faalangst en weinig zelfvertrouwen
  • Uithuisgeplaatste kinderen

Mijn motto

“Children don’t say: I had a hard day can we talk?

They say: will you play with me?”

Wij vieren morgen een feestje! Ze is met heel veel plezier naar je toe geweest en ik merk dat het haar goed heeft gedaan. Ze zit heel goed in haar vel. Wij genieten van en met haar!”

Moeder over haar dochter (7)

Het traject heeft haar zekerder gemaakt en zelfvertrouwen gegeven en even de 1 op 1 aandacht die ieder kind nodig heeft. Ze is nu trots op zichzelf en dat straalt ze uit!

Moeder over haar dochter (8 jaar)

Gratis gesprek met Inge

  1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Inge beschikbaar is.
  2. Kijk welk tijdstip het beste past!
  3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Inge in te vullen of zelf een email naar Inge te sturen!
  4. Op werkdagen stuurt Inge binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Inge

Voornaam + Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Welke datum wil je reserveren? (bijv: 15-01-2018)

Welk tijdstip wil je reserveren? (bijv: 15.00u)

Bericht aan Kindercoach Inge

Stuur een e-mail naar Kindercoach Inge

inge@kindstapsprong.nl

Locatie(s) Inge

Harderwijkkade, Amersfoort