Kindercoach Ineke

Kijk in de agenda van Kindercoach Ineke om een afspraak in te plannen !

Dit is Ineke

Enthousiast, invoelend, meedenkend, humoristisch, kan aansluiten en kan goed luisteren.

Over Ineke

Mijn wens om met kinderen te werken dateert al uit mijn eigen basisschooltijd. In die tijd vond ik het al leuk om voor de jongere kinderen op school te zorgen en met ze te spelen. Toen was het al mijn wens om juf te worden. Deze wens is uitgekomen en ik heb inmiddels ongeveer 30 jaar ervaring in het basisonderwijs. Iedere leeftijd en groep is boeiend. Ieder kind van iedere leeftijd ontwikkeld zich op zijn eigen manier, daar ben ik iedere dag weer van onder de indruk.

In de afgelopen jaren heb ik verschillende specialisaties gedaan, waaronder gedragsspecialist, kindercoach, trainer van ‘ik leer leren’. Juist het kind dat een beetje extra kan gebruiken heeft mijn aandacht.

In mijn werkzaamheden als leerkracht, gedragsspecialist en kindercoach heb ik veel ervaring opgedaan rondom kinder- en opvoedproblematiek.

Wat wil Ineke graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Mijn doel is om kinderen die net dat ene duwtje in de rug nodig hebben weer in hun kracht te zetten zodat ze weer goed in hun vel zitten en weer plezier in het leven ervaren.

Als kindercoach ben ik er voor de kinderen en hun ouders, wanneer het even wat moeilijker gaat of wanneer het opgroeien niet vanzelf gaat. Dit kan komen door omstandigheden in het leven van een kind, zoals verhuizing, overlijden van familie, echtscheiding van de ouders. Maar ook in de sociaal emotionele ontwikkeling kunnen problemen ontstaan. Hierbij kun je denken aan angst, faalangst, onzekerheid, boosheid.

Meestal kunnen ouders samen met hun kind ‘hobbels’ goed op lossen maar het komt soms voor dat je het als ouders even niet meer weet. In die gevallen kan ik als kindercoach helpen om samen het probleem dat speelt helder te krijgen en vervolgens samen met het kind op onderzoek uit te gaan naar zijn of haar verborgen talenten en mogelijkheden om zo tot een oplossing te komen.

Doel van de coaching is altijd om het kind zelf in zijn of haar kracht te zetten door het te stimuleren en verder ontwikkelen van al aanwezige talenten en vaardigheden.

Kindercoach Ineke - Stappen tijdens traject

Ineke’s aanpak

Veiligheid en vertrouwen zijn de basis voor coaching. Wanneer een kind zich veilig voelt en op zijn gemak is, is er ruimte om samen te werken en op zoek te gaan naar oplossingen die helpend zijn. Mijn werkwijze is kind- en oplossingsgericht. We kijken naar wat al goed gaat en hoe we deze positieve kwaliteiten verder kunnen uitbreiden en negatieve gevoelens en gedachten om te zetten in positieve gevoelens en gedachten.

Om elkaar te leren kennen is er eerst een vrijblijvend kennismakingsgesprek. In dit gesprek bespreken we de hulpvraag om helder te krijgen waar we aan gaan werken. Dit gesprek geeft daarnaast gelegenheid om te kijken of er voldoende vertrouwen is voor een goede samenwerking.

Als dit het geval is spreken we een traject af van 5-7 sessies afhankelijk van de hulpvraag.

In de eerste sessie ga ik met jullie kind op zoek naar zijn of haar interesses. In mijn gezellige praktijkruimte heb ik allerlei materiaal (spelletjes, creatieve verwerkingen, speelgoed en ontspanningsmateriaal) waar jouw kind uit kan kiezen. Vanuit deze eerste kennismakingsronde bouwen we aan een vertrouwensband waardoor we in de komende sessies kunnen werken aan de dingen die je kind graag wil leren. Ik maak gebruik van verschillende werkvormen, zoals spelletjes, rollenspel, tekenen en gesprekjes. Hierbij volg ik het tempo van het kind. Zo gaan we samen op zoek naar manieren om het leven aan te gaan die het beste bij jullie kind passen en waarbij het weer in zijn of haar kracht komt te staan.

Als het traject is afgerond, evalueren we samen het verloop en resultaat van de coaching.

Specialisaties

 • Kinderen met onzekerheid en faalangst
 • Problemen op school
 • Omgaan met emoties

Opleidingen en Bijscholing

 • Kindercoach, Tea Adema
 • Master SEN Gedragsspecialist, Seminarium voor Orthopedagogiek
 • “Eerst bewegen, dan leren”, INPP
 • Specialisatie module ‘Slimme Kleuter, Novilo
 • Trainer ‘ik leer leren, Tea Adema
 • Co-teacher, Educote
 • Belonen en motiveren, De Ambelt Academie
 • Vroegtijdig signaleren, GGD IJsselland
 • Sociale vaardigheidstraining, Gids
 • Het kind achter het etiket, Gids
 • Speciale Spelbegeleiding, GPC

Onze dochter heeft deze coaching met heel veel plezier gedaan in 2017, het is altijd afwachten wat er na die tijd van overblijft, maar nu een jaar later slaat ze de coaching er geregeld op na wanneer ze vastloopt. Het gaat goed op school en ze voelt zich een stuk zelfverzekerder over het leren. Als ouder/verzorger heb ik Ineke als zeer adequaat en professioneel ervaren. Na elke sessie kreeg ik een terugkoppeling, met hetgeen er behandeld was die sessie. Als ik vragen had en deze per mail stelde kreeg ik van Ineke altijd snel en heldere antwoorden terug. Erg fijn en belangrijk. Ik beveel deze coaching dan ook van harte aan!

Ouders van meisje (13 jaar)

Ik denk dat de coaching voor mijn zoon waardevol was omdat het hem eerste kleine handvatten heeft gegeven over  zijn stijl van leren. Daarnaast heeft het hem zicht gegeven op het nut van plannen. De praktijk is echter grillig en de pubertijd weerbarstig 🙂 . Weten hoe je iets moet aanpakken is een deel van het leerproces. Motivatie en prioriteiten geven aan andere dingen vormen ook belangrijke factoren die resultaten dan wel positief of negatief beïnvloeden. Kortom: mijn inziens een mooi onderdeel van de ontdekkingsreis dat “voortgezet onderwijs” heet. Een start waarna er nog wel verder gezocht moet worden naar een echte eigengemaakte stijl van leren. Mijn zoon geeft aan dat het hem heeft geholpen in het groeien in zijn zelfvertrouwen tijdens een nieuwe spannende fase.

Moeder over haar zoon

Gratis gesprek met Ineke

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Ineke beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Ineke in te vullen of zelf een e-mail naar Ineke te sturen!
 4. Op werkdagen stuurt Ineke binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Ineke

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Ineke

Hengelo
Vleermuisstraat