Kindercoach Else

Kijk in de agenda van Kindercoach Else om een afspraak in te plannen !

Dit is Else

Creatief, intuïtief, invoelend, ruimdenkend, oplossingsgericht, inspirerend, verbindend, daadkrachtig, humoristisch en betrokken.

Over Else

“Else straalt rust en veiligheid uit en biedt ruimte om alles bespreekbaar te maken. Je voelt je bij haar al snel op je gemak om zelfs de meest pittige thema’s te bespreken en aan te pakken.”

Ik ben moeder van 3 inmiddels volwassen zoons. Het moederschap heeft mij veel gebracht, ik heb veel van mijn kinderen geleerd. De thema’s waarin zij vastliepen op jonge leeftijd waren herkenbaar voor mij en maakten me nieuwsgierig, ik wilde er alles over weten en leren om kinderen goed te kunnen begeleiden. Vanaf die periode is de kindercoach in mij wakker geworden en heb ik me tot professional ontwikkeld. Ik ben ervaringsdeskundig als mens en moeder en doe dit mooie werk inmiddels al 15 jaar.

Kinderen kunnen een vraagteken boven hun hoofd hebben, voor mij is het een uitdaging om stapje voor stapje het kind te helpen naar helderheid en vertrouwen in zichzelf. Kan niet bestaat niet. Ik ben creatief en oplossingsgericht en creëer samen met het kind dat wat het kind nodig heeft. Een eigen oplossing, inzicht, bewustwording of een (nieuwe) strategie.

“Door te kijken naar het grotere geheel, de systemen waar wij deel van zijn, kun je zien of kinderen iets doen om het systeem in balans te brengen. Dan hebben zij, zonder zich daarvan bewust te zijn, een last op hun schouders. Hierdoor kunnen kinderen eigenlijk geen kind zijn.” Inzicht hierin brengt helderheid, verlichting en speelsheid bij het kind terug.

Ik heb een koffer vol metaforen (helende verhalen) ter inspiratie en laat kinderen en ouders van verschillende kanten naar de vraag kijken, dat alleen al kan veel inzicht geven.

Wat wil Else graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

“Ieder kind is goed zoals hij is en heeft alle mogelijkheden in zich”, als kinderen zichzelf kunnen zijn en daar een goed gevoel bij hebben, worden zij de beste versie van zichzelf. Dan kennen zij zichzelf vanuit hun kwaliteiten en talenten. En als kinderen weten hoe zij de dingen die ze tegenkomen kunnen oplossen, vanuit het vertrouwen in zichzelf, dan kunnen zij de hele wereld aan.

Dat gun ik ieder kind. En, ik ben ervan overtuigd dat dit mogelijk is voor ieder kind. Het is voor kinderen een ontdekkingsreis naar zichzelf. Want niet alle kinderen kennen hun eigen gebruiksaanwijzing al.

Ook voor ouders is opvoeden soms een klus. Hoe kun je ervoor zorgen dat het in huis leuk en gezellig is en iedereen de aandacht krijgt en kan ontvangen die hij nodig heeft?

Elk stapje is er een en elk stapje brengt je dichter bij jezelf en elkaar. Iedere keer weer geniet ik intens van hoe kinderen en ouders gelukkiger en blijer worden van en met elkaar, daar doe ik het voor!

Kindercoach Else - Balans

Else’s aanpak

Mijn stijl van coaching is oplossingsgericht, “out of the box”, creatief, intuïtief, met humor en altijd aandacht voor mogelijkheden, kwaliteiten en talenten van kinderen.

Samen met het kind kijk ik naar waar de vraag in essentie over gaat en wat het kind wil bereiken. Met de concreet gemaakte vraag ga ik met het kind aan het werk. Ik werk vaak visueel en in de ruimte, door te doen. Op een speelse manier en aansluitend bij de belevingswereld van het kind. Ik leg spelenderwijs aan het kind uit hoe het kinderbrein in combinatie met lijf en zenuwstelsel werkt, zo ontstaat zelfbewustzijn. En zelfbewustzijn geeft het kind mogelijkheden om dingen anders te doen en ervaren. Dat geeft inzicht en maakt bewust van wie het kind is en wat er voor hem werkt. Dan kan het kind zijn “eigen uniekheid” als kwaliteit ervaren. Kinderen kunnen veel leren en zij leren snel. In een paar gesprekken is er vaak al zoveel veranderd!

Stapje voor stapje naar meer vertrouwen in jezelf
Onze zoon van 11 jaar oud had te kampen met extreme angst. Else werkt heel intuïtief. Met zoveel geduld. Ze beweegt mee maar verliest haar focus niet. Voor mijn zoon was dat een goede aanpak, steeds meer voelde hij zich op zijn gemak. Else werd een veilige haven voor hem. Hij heeft met kleine stappen geleerd bij Else dat hij sterker is dan hij dacht, dat hij zoveel in zijn mars heeft. Daarin groeit hij nu nog steeds, en de basis daarvoor is zoveel sterker geworden.

Moeder over zoon (11)

Specialisaties

Opleiding en bijscholing

 • ADHD-coachopleiding
 • NLP-coachopleiding
 • Systemisch werk
 • Lichaamswerk
 • Somatic Experiencing
 • Maskermaker – Wibe Veenbaas Phoenix (werken met maskers – karakterstructuren)
 • Liefde kun je leren – Jirina Precop (vasthoud therapie)
 • Het helende verhaal – Wibe Veenbaas Phoenix (werken met metaforische verhalen)
 • Het weerbare kind – Maggie Kline Somatic Experiencing (werken met getraumatiseerde kinderen)
 • Jij hoort bij mij – Marianne Franke (systemisch kijken naar probleemgedrag in groepen)
 • Rouwverwerking – Wibe Veenbaas Phoenix
 • Touching the untouchable – Johannes Schmidt (werken met trauma)

 

Mijn motto

Ieder kind is goed zoals hij is en heeft alle mogelijkheden in zich

Wat je water geeft groeit
Onze dochter Iris, was heel vaak gefrustreerd en boos, zei dan dingen waar ze later spijt van had en zich gefrustreerd over voelde. Ze deed heel hard haar best maar bevond zich in een cirkel waar ze alleen niet uit kwam. In 5 gesprekken met Else leerde ze waar ze blij van wordt, hoe ze haar eigen stemming positief kan beïnvloeden, wat haar kwaliteiten en talenten zijn en hoe die te gebruiken om dingen op te lossen. Het is een wereld van verschil na een paar gesprekken. Ze is weer blij en gelukkig. En wij (ouders) ook!

Moeder van meisje

Balans-eren
Onze dochter van 8 jaar is een gevoelig meisje. Ze heeft vaak last van vermoeidheid, buikpijn en hoofdpijn. Medische onderzoeken leverden niets op. Zij heeft in 7 gesprekken met Else geleerd om meer met haar aandacht bij zichzelf en in haar eigen lijf te zijn en die oefeningen gebruikt ze nog dagelijks. Zij heeft ontdekt wat haar hulpbronnen zijn, ze trekt zich na een schooldag vaak even terug op haar kamertje, luistert naar muziek en speelt met haar poppen, dat geeft haar rust en energie. En ze heeft geleerd hoe ze haar eigen stemming kan monitoren en positief beïnvloeden waardoor ze zich veel meer blij voelt. Ze kan zichzelf in balans brengen door haar eigen balans te eren.

Vader van meisje (8 jaar)

Gratis gesprek met Else

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Else beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Else in te vullen of zelf een e-mail naar Else te sturen!
 4. Op werkdagen stuurt Else binnen 24 uur een bevestiging.

Roze = beschikbaar in Amersfoort
Groen = beschikbaar in Ede

Contact opnemen met Kindercoach Else

Voornaam + Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Welke datum wil je reserveren? (bijv: 15-01-2018)

Welke tijdstip wil je reserveren? (bijv: 15.00u)

Op welke locatie wil je afspreken?
AmersfoortEde

Bericht aan Kindercoach Else

Stuur een e-mail naar Kindercoach Else

else@kindstapsprong.nl

Locatie(s) Else

Amersfoort
Barchman Wuytierslaan

Ede
Eikenlaan