Kindercoach Ellen - Amsterdam

Kijk in de agenda van Kindercoach Ellen uit Amsterdam om een afspraak in te plannen !

Dit is Ellen

Vrolijk, Open, Eerlijk, Nieuwsgierig, Ondernemend en Begripvol.

Over Ellen

Mijn naam is Ellen. Ik ben 30 jaar en ik woon sinds 4 jaar in Amsterdam samen met mijn vriend. We wonen in een fijn, uniek appartementje in de Pijp dat ik vaak omtover tot een speelse en ontspannen kindercoach ruimte. In mijn vrije tijd beoefen ik verschillende sporten en yoga, lees ik graag een boek en vind ik het leuk om te reizen. Tevens onderneem ik graag wat leuks met vrienden, familie en met mijn vriend samen.

Ik ben een open en eerlijk persoon. Van anderen krijg ik terug dat ik een speelse en vrolijke uitstraling heb, maar ook rust en vertrouwen uitstraal. Ik oordeel niet, want ik vind dat iedereen uniek is.

Ik heb 5 jaar ervaring in de zorg en heb op diverse vlakken ervaring met kinderen. In Afrika heb ik bijvoorbeeld gewerkt met getraumatiseerde kinderen en daarnaast ben ik werkzaam geweest bij de Kindertelefoon in Nederland. Tevens heb ik ook 3 jaar ervaring als kinder- en gezinscoach bij een psychologisch training- en adviesbureau.

Wat wil Ellen graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Als je besluit om de kindercoach in te schakelen, betekent dat niet dat er iets mis is met je kind. Maar ieder kind loopt net zoals wij als volwassene wel eens tegen moeilijkheden aan waar hij/zij hulp bij kan gebruiken.

Als kindercoach ga ik samen met jou kijken waar je nou precies mee zit: wat vind je moeilijk, waarom ben je zo verdrietig of waarom word je soms zo boos? Zou je dat willen veranderen?

We bedenken een hulpvraag. Een hulpvraag is dat waar we aan gaan werken, bijvoorbeeld: ik wil weer met plezier naar school. Bij mij kun je van alles kwijt. Ik vind niets raar, dom of gek. Ik luister goed naar jou en praat met je over jouw moeilijkheden, maar ook over je talenten en kwaliteiten. Je bent vast goed in heel veel dingen, zonder dat je het zelf misschien weet. Het is belangrijk dat je zelf leert zien dat je goed bent zoals je bent. Als je weet waar je goed in bent en wat je leuk vindt, kun je vaak zelf een oplossing vinden. Ik help je hier natuurlijk bij. Die hulp geef ik je vaak tijdens het samen doen van een activiteit. We kiezen activiteiten die bij jou passen.

Ellen’s kindercoaching

De eerste afspraak is een kennismaking. Dat kan bij mij thuis of als het prettiger is voor een eerste keer bij jou thuis. We leren elkaar dan wat beter kennen door samen een leuke activiteit te doen die jij kiest. Tijdens deze activiteit gaan we kijken naar wat je zou willen leren en dan maken we een doelstelling (datgeen wat je wilt bereiken).
De eerste keer kan best wel spannend zijn. Jij bepaalt zelf wanneer het oké is als jouw ouder(s) uit de ruimte gaan. Ze mogen er zo lang bij blijven als jij prettig vindt.

Na de kennismaking besluiten we met jou en jouw ouder(s) of we vervolgafspraken maken en leg ik jullie uit wat jullie dan kunnen verwachten.

De afspraken die daarna volgen zijn kindercoaching sessies. Coachsessies zijn alleen met jou als kind, maar het mag ook met jouw ouder(s) erbij als jij dat prettiger vindt of als dat belangrijk is om de doelstelling te behalen. De sessies duren een uurtje en vinden bij mij thuis plaats, of in overleg in de buurt bijvoorbeeld in het park.

De kindercoachsessies

Tijdens de coachsessies sluit ik aan op jouw interesses. De sessies hebben vaak een speels en creatief karakter en is gericht op het behalen van de zelf opgestelde doelstelling.
Voorbeelden van activiteiten kunnen zijn: coachspelletjes, tekenen, muziek, beweging en ontspanningsoefeningen. Maar misschien heb je zelf ook hele leuke ideeën. Dat is ook oké. Na iedere sessie mag je laten zien aan je ouder(s) wat we hebben gedaan, maar dat hoeft niet.

Na ongeveer 3 sessies kijken we hoe ver je al bent met het bereiken van je doel en volgt er een tussenverslag of een oudergesprek van ongeveer 30 minuten.

Het coachtraject eindigt zodra je het gevoel hebt dat we de doelstelling hebben bereikt. Ter afronding van het coachtraject vindt er een evaluatiegesprek met ouder(s) plaats.

De eerste kennismaking was bij kindercoach Ellen in een ontspannen sfeer. We hadden meteen het gevoel dat onze zoon haar leuk zou vinden. Onze zoon verheugde zich iedere keer erop om naar Ellen toe te gaan. Ellen heeft hem op een kindgerichte manier benadert die hij heel prettig vond. Sinds de hulp heeft hij meer aansluiting gevonden bij leeftijdsgenootjes. Hij speelt beter samen. Tevens gaan we in het gezin nu meer ontspannen met elkaar om.

Moeder over zoon (5 jaar)

Specialisaties

 • Kinderen van gescheiden ouders
 • Kinderen van depressieve en/ of getraumatiseerde ouders, voornamelijk kinderen van veteranen en politie agenten met PTSS (Post Traumatische Stress Stoornis)
 • Lichaamsgerichtwerken, zoals ontspannings- en meditatie oefeningen

Opleidingen en Bijscholing

 • HBO Maatschappelijk Werker
 • HBO NLP Kindercoach
 • Gecertificeerd medewerker Kindertelefoon

Mijn motto

Ik ben dankbaar voor het leven en geniet van al het moois dat op mijn pad komt door de keuzes die ik zelf heb gemaakt. Dat is wat ik iedereen, en vooral elk kind gun.”

Onze dochter van 8 jaar kwam bij Ellen met faalangst klachten. Na het eerste gesprek hadden we meteen een goed gevoel en onze dochter keek er iedere week naar uit om weer naar Ellen te gaan. Ze kreeg zelfvertrouwen en was niet meer bang toen ze daarna een presentatie gaf voor de klas. Ze heeft geleerd dat het oké is om fouten te maken.

Moeder van meisje (8 jaar)

Vanaf het eerste moment dat Ellen bij ons thuis kwam, voelde het heel fijn en ontspannen. Ze was er in alle rust voor ons allemaal en luisterde naar ieders verhaal en emoties. Wij hebben als gezin geleerd om onze emoties te uiten en daar met elkaar over te praten. Dat doen we nu iedere week op een fijne manier. Voorheen leidde dit vaak tot ruzies. Ellen bracht onderling begrip en structuur in ons gezin en daar zijn we haar heel erg dankbaar voor. Het heeft ons gezin positief verandert. We doen nu ook meer leuke dingen samen.

Moeder van meisje (12 jaar)

Gratis gesprek met Ellen

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Ellen beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Ellen in te vullen!
 4. Op werkdagen stuurt Ellen binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Ellen

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Ellen

Amsterdam Zuid
Ferdinand Bolstraat (de Pijp)