Kindercoach Cindy - Neerkant

Kijk in de agenda van Kindercoach Cindy om een afspraak in te plannen !

Dit is Cindy

Eerlijk, betrouwbaar, empathisch, creatief, oordeelloos, rechtvaardig.

Over Cindy

Bij Cindy voel je je meteen op je gemak, als kind maar ook zeker als ouder/verzorger. Je voelt je veilig om alles te kunnen zeggen.

Als kind heb ik midden in een vechtscheiding van mijn ouders gezeten. Dit was voor mij een traumatische ervaring, maar heeft me wel de kracht gegeven om er iets mee te gaan doen. Het is altijd een wens van me geweest om kinderen te helpen die het op de een of andere manier even niet alleen kunnen. Als geen ander weet ik hoe het voelt om niet lekker in je vel te zitten, Om dingen mee te moeten maken waar je als kind niet om gevraagd hebt. Maar weet ook hoe belangrijk het is om je verhaal kwijt te kunnen. Aan iemand die echt weet hoe het gevoel is. Het gevoel niet begrepen, gezien of gehoord te worden. Maar ook hoe je onbewust een beschermlaag om jezelf heen maakt, om maar niet verder gekwetst te worden. Door mijn eigen ervaring en de juiste opleiding kan ik ouders en kinderen begeleiden en tools in handen geven om zelf samen verder te gaan.

Wat wil Cindy graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Ik vind het heel belangrijk dat kinderen erachter komen wie ze zelf zijn. Wat zijn de kwaliteiten en de valkuilen. Hoe ga je om met emoties en leg je contact met anderen en sta je sterk in je schoenen.

Voor ouders wil ik graag een steunpilaar zijn. Iemand die de situatie van bovenaf bekijkt en zonder te oordelen tips en handvatten geeft om er samen met het kind mee aan de slag te gaan. Waar ouders bij terecht kunnen als er een terugval is of gewoon even een luisterend oor. Opvoeden is niet altijd gemakkelijk. Zeker niet als er andere dingen meespelen.

Praktijkruimte Kindercoach Cindy - Kamer

Cindy’s aanpak

Door op een leuke, speelse manier te werken, wat bij het kind aansluit, kan ik snel bij het onderbewuste komen. Daar zit vaak het achterliggende probleem. Het kind ervaart zo ook dat begeleiding leuk kan zijn. Door diverse methodieken en technieken toe te passen en gericht werken aan de hulpvraag van het kind en ouders kan er snel resultaat geboekt worden. Dit kan door middel van spelletjes, tekenen, rollenspellen, enz. Door oplossingsgericht te werken zal het kind zelf met oplossingen en ideeën komen.  Het zelfbeeld en zelfvertrouwen van het kind speelt een belangrijke rol in de coachsessies. Daar zal dan ook veel aandacht naar uitgaan.

Wat was het een drama de driftbuien van onze zoon. We wisten niet meer hoe we het aan moesten pakken. Belonen, straffen niets bleek te helpen. Dankzij Cindy weten we waar de driftbuien vandaan komen. Nu kunnen de meeste driftbuien voorkomen worden doordat we een andere benadering toepassen. Het is weer gezellig in huis.

Moeder over zoon (6)

Specialisaties

Opleidingen en Bijscholing

 • Kindercoachopleiding (BGL Eindhoven)
 • ECLG Expertisecentrum leren en gedrag beelddenktraining Rechts inhalen
 • Angst bij kinderen en jongvolwassenen
 • Traumaverwerking
 • Regenboogcursus (hoogbegaafdheid)

Mijn motto

Geloof in jezelf en je kunt meer dan je denkt

Onze dochter had veel last van hoofdpijn. Bij Cindy kwam ze erachter dat ze heel veel gebeurtenissen met zich meedroeg. En dat ze hooggevoelig is. Door wat oefeningen en kennis van haar eigen denken heeft ze nu de kracht om aan te geven wanneer ze rust nodig heeft. Ze gaat weer vrolijk naar school en heeft zelden meer hoofdpijn. Als ze wel hoofdpijn heeft weet ze waar het door komt en wat ze eraan kan doen.

Moeder van dochter (9 jaar)

Onze zoon had veel moeite op school. Door een artikel over beelddenken zag ik veel overeenkomsten. Hij is bij Cindy getest op beelddenken en we hebben diverse sessies gehad. Nu heeft hij weer vertrouwen in het leren. “Ik ben niet dom mijn hoofd werkt anders” zei hij. Zo hebben we de tafeltjes opnieuw geleerd en getraind voor de Cito.

Moeder over zoon (11)

Gratis gesprek met Cindy

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Cindy beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Cindy in te vullen of zelf een e-mail naar Cindy te sturen!
 4. Op werkdagen stuurt Cindy binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Cindy

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Cindy

Neerkant
Keulsebaan