Kindercoach Carolien - Woerden

Kijk in de agenda van Kindercoach Carolien uit Woerden om een afspraak in te plannen!

Dit is Carolien

Open, rustig, lief, luisterend oor, geduldig, gezellig, eerlijk.

Over Carolien

Ik woon samen met mijn vriend in de bloemenbuurt van Woerden. Een knusse buurt op loopafstand van het stadscentrum, maar ook van stadsparken en dus de natuur. In onze woonkamer, tevens ook mijn coachruimte, hobbelt ons konijn rond.

Na zo’n 6 jaar in het basisonderwijs werkzaam te zijn geweest, heb ik ervoor gekozen om de Post-HBO opleiding tot Kindercoach te gaan volgen. In mijn werk als leerkracht merkte ik dat ik vooral veel energie haalde uit één op één werken met kinderen door ze persoonlijke aandacht te kunnen geven. Ook ervaarde ik steeds vaker dat mijn interesse meer uitging naar het sociaal emotionele domein van kinderen, dan naar kennisoverdracht.

Een betere balans

Na 2 jaar studeren, naast werken als leerkracht heb ik mijn diploma behaald en ben ik gaan kindercoachen. Momenteel sta ik met veel plezier drie dagen in de week voor de klas en vul daarbij de rest van mijn week met kindercoaching. Door deze keuze heb ik nu een betere balans gevonden. Het plezier is lesgeven is weer toegenomen, nu ik ook veel energie krijg van het coachen.

In mijn werk met kinderen vind ik het belangrijk dat ieder kind zichzelf kan en mag zijn, zich gezien voelt en in zijn kracht kan en leert staan. Ik creëer een veilige omgeving, waarin een kind vertrouwen op kan bouwen in zichzelf en in een ander en zich zo verder kan ontwikkelen.

Wat wil Carolien graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Graag wil ik een “tijdelijke” veilige haven zijn, waar kinderen en hun ouders even aan kunnen leggen. Waar we in rust en met volledige aandacht in het hier en nu kunnen zijn. Er is tijd om even op adem te komen en stil te staan.

In de drukte van alle dag razen we maar door. Afspraak hier, logeren daar, uitstapje naar, sporten op en ga zo maar door. Ergens tussendoor wordt er ook nog gewerkt en naar school gegaan. Daarbij heb je dan nog je eigen gezin wat alle aandacht verdiend. En vooral dit laatste is wat ik graag met elkaar oppakken wil, aandacht voor het gezin door er in alle RUST bij stil te staan.

Een vertrouwde omgeving

Onze woonkamer is bewust ook mijn coachruimte. Voor ieder een vertrouwde omgeving en plek om te zijn. Hiermee hoop ik te bereiken dat kinderen en hun ouders zich op hun gemak voelen, rust ervaren en zich open durven stellen voor de coaching.

Ik wil jullie graag meenemen in het (her)ontdekken van eigen krachten & kwaliteiten en door middel van vraagstelling en/of spel laten komen tot nieuwe inzichten.

Door een extra steuntje in rug te bieden, met volledige aandacht te luisteren, persoonlijke aandacht te geven, eerlijk en oprecht mee te kijken en passende interventies in te zetten, hoop ik te bereiken dat jullie uiteindelijk weer vol energie en zelfvertrouwen vanuit de haven verder kunnen varen.

Kindercoach Carolien - Woerden - Konijn Kobus

Carolien’s kindercoaching

Als kindercoach werk ik oplossingsgericht. Samen met kinderen en ouders ga ik opzoek naar passende oplossingen bij de veranderwens. Ik spreek niet graag over een “probleem”, maar zie het als een “verandering” die nodig is om weer zelfstandig verder te kunnen.

Na een kennismakings- en intakegesprek zal ik samen met jullie de veranderwens oppakken. De manier waarop verschilt per kind en dus per traject. Ieder kind is uniek en verdient een unieke manier van aanpak. Dit stem ik af naar observatie(s) en behoefte(s) van het kind en de ouders.

Spel is de taal van kinderen

Vooral “doen” vind ik belangrijk. Zo raak je uit je hoofd, in je lijf en kan zoveel moois zich aandragen wat vervolgens opgepakt kan worden. Daarbij is spel de taal van kinderen. Ik ga hierop in door tijdens de sessie, naast mooie gesprekken te voeren ook veel spelvormen toe te passen. Denk aan rollenspel, kwaliteitenspel, uitspelen van situaties en allerlei andere spelletjes. Daarnaast kun je denken aan verschillende andere werkvormen met muziek, klei, verf, tekenen, poppetjes, dieren, kwaliteitskaarten, inspiratiekaarten, metaforen, mind maps, ontspannings- en bewustzijnsoefeningen en zo nog veel meer.

Door de coaching worden eigen krachten (her)ontdekt, wordt zelfvertrouwen opgebouwd, ontstaat er nieuwe energie en komen we tot nieuwe inzichten. Na een periode van begeleiding zijn jullie dan weer klaar om zelfstandig verder te gaan.

Carolien heeft mijn zoon inzicht gegeven in zijn eigen piekergedachtes en samen zijn ze tot een oplossing gekomen die hem heeft geholpen het piekeren te kunnen stoppen.
De grootste kracht is dat hij nu de bestuurder is van zijn ‘eigen bus’ en zelf kan kiezen vanuit welke rol ‘hij achter het stuur’ zit. Dit zorgt ervoor dat hij niet meer altijd slachtoffer is van een situatie maar zelf eigenaar is geworden en weet hoe hij kan handelen.
Carolien doet dit met zeer veel oog voor het kind en weet in een hele korte tijd een goede en hechte band op te bouwen. Naar Carolien gaan was voor hem echt een fijne uitlaatklep.

Moeder over haar zoon (8)

Specialisaties

Als kindercoach bied ik hulp bij:

 • Onzekerheid en/ of piekeren
 • Verbeteren van sociale vaardigheden
 • Concentratieproblemen of andere leerproblemen

Opleidingen en Bijscholing

 • PABO
 • Post-HBO opleiding tot Kindercoach bij BGL partners
 • Licentie COACHEE! Spel

 

Mijn motto

Wat je aandacht geeft groeit”

Als ik bij Carolien binnen kom, word ik zelf al rustig. Ik kan best een beetje van het een naar het andere haasten; hollen, rennen en vliegen en als ik hier binnen kom, denk ik ‘ooh, ik word gewoon zelf al rustig’. Dus ik dacht, dit zal voor haar dan ook zo zijn. Ik liet haar daardoor heel gerust achter. Met het konijntje erbij en dat kaarsje; het ziet er altijd zo gezellig en rustig uit. Het is prettig en persoonlijk.

Moeder van dochter (10 jaar)

Gratis gesprek met Carolien

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Carolien beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Carolien in te vullen!
 4. Op werkdagen stuurt Carolien binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Carolien

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Carolien

Woerden

 • Leliestraat
Kindercoach Carolien – Woerden
5 - 1 stem(men)

Tarieven Kindercoaching