Kindercoach Bianca - Utrecht

Kijk in de agenda van Kindercoach Bianca om een afspraak in te plannen !

Dit is Bianca

HSP, open, eerlijk, nieuwsgierig, positief, opmerkzaam, humoristisch, creatief.

Over Bianca

Ik woon sinds een jaar met mijn nuchtere wederhelft en onze twee energieke jongens in Utrecht.

Als jonge moeder ontdekte ik al snel dat de opvoeding die ik kende niet werkte voor mijn jongens. Zo begon mijn zoektocht naar hoe ik hen het beste kon helpen en begeleiden. Ik heb daarbij veel kennis opgedaan over hooggevoeligheid en kreeg zo de sleutel om de moeder te worden die ik wilde zijn voor ze. Genoeg inspiratie om te starten met de opleiding tot Gezins- en Kindercoach.

Dat bleek een gouden zet. Ik voel me als een vis in het water als coach, en kan daar al mijn ervaring als communicatieadviseur en trainer goed bij gebruiken. Ik blijf me graag verder ontwikkelen. In mijn werk, maar ook als moeder. Na de hooggevoeligheid bij mijn kinderen, en mezelf, te hebben erkend kon ik gaan accepteren en de mooie kanten hiervan zien. Een andere zoektocht bracht me op het pad van hoogbegaafdheid. Na jarenlang vermoeden uiteindelijk de stoute schoenen aan getrokken en onze oudste zoon vorig jaar laten testen. Ook dat bleek een gouden zet. Hij volgt nu voltijd HB-onderwijs, en komt daar helemaal tot zijn recht. Opnieuw een nieuwe wereld die voor me open ging waarbij veel puzzelstukjes op hun plek vielen.

In mijn vrije tijd ben ik graag aan het schilderen. Ook ben ik trainer/coach van het Benjamins-team van mijn jongste zoon bij de Utrechtse Rugby Club en lid van de Wijkacademie Opvoeden in Leidsche Rijn. Verder ben ik gek op films, reizen en boeken. Ik hoop dit jaar mijn wandeltocht op de Camino naar Santiago de Compostella af te ronden, een bijzondere reis waar ik 6 jaar geleden aan begonnen ben, en mijn leven compleet veranderde.

Wat wil Bianca graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Ik begeleid ouders en kinderen om meer en meer thuis te komen bij zichzelf. Coaching van hoofd naar hart noem ik dat. Het gedrag van het kind, zorgt voor ergernis bij de ouders, waardoor de sfeer in huis soms ver te zoeken is. Ik help ze dan bij het ontcijferen van de boodschap die daarachter zit.

Kinderen van deze tijd hebben andere dingen, een andere opvoeding en begeleiding, nodig dan die wij zelf gehad hebben. Dat vraagt een behoorlijke omslag in denken bij de ouder, en in doen. Tegelijkertijd willen ze graag van deze ongewenste situatie af, dus er moet iets veranderen. Want: als je doet wat je deed, krijg je wat je kreeg.

Dus als je ander gedrag wilt zien (output), zullen we andere input moeten geven. Een kind ontvangt prikkels uit zoveel verschillende hoeken. Denk aan thuis, school, vriendjes, sportclub, familie, en meer. Al die prikkels kunnen behoorlijk overweldigend zijn, vooral als je kind wat gevoeliger is dan gemiddeld. Dat zorgt voor spanningen. Zowel bij het kind als binnen het gezin. Ik help jullie hier meer inzicht in te krijgen, zodat de energie in huis weer kan gaan stromen en je kind weer lekker in zijn vel zit.

Bianca’s aanpak

Ik geloof dat kinderen precies goed zijn zoals ze zijn. Maar soms kunnen ze nog niet altijd helemaal zichzelf zijn. En hun gedrag is het beste communicatiemiddel dat ze hebben. Ik geef jullie inzicht daarin en help bij het zoeken naar de boodschap daarachter.

Graag heb ik eerst een kennismakingsgesprek met de ouder, om duidelijk te krijgen waar jullie hulp bij nodig hebben. Wanneer we wederzijds het gevoel hebben graag met elkaar verder te gaan, zullen er twee sessies ingepland worden met jullie kind. Daarna volgt weer een gesprek met jou als ouder, als tussenevaluatie. Welke stappen heeft het kind al gemaakt, en wat merk jij ervan in huis? Daarna volgen desgewenst nog twee sessies met het kind, en dan een eindgesprek, waarna jullie zelf met voldoende tools weer verder kunnen. Uiteraard is het altijd mogelijk het traject te verlengen, mocht dit nodig zijn.

Omdat het om kinderen gaat, wil ik ze niet het gevoel geven dat ze ‘in therapie’ gaan. Ik werk dus veel met spellen, opstellingen en andere creatieve werkvormen om inzicht te geven in de problemen die spelen.

Afgelopen jaar ben ik bij Bianca geweest omdat het tussen mij en mijn zoon niet goed liep. In een veilige en verbonden sfeer heeft zij ons hierin begeleid. Het heeft een hoop inzichten gegeven en ik heb een grote stap kunnen zetten in het loslatingsproces.

Moeder over zoon

Specialisaties

  • Hooggevoeligheid

Opleidingen en Bijscholing

  • Gezins- en Kindercoach opleiding, Dreamchild
  • Familiesystemen en –opstellingen, Sonja Elferink
  • Ademhaling

Mijn motto

“Je bent er niet om te voorkomen dat je kind valt. Je bent er om te helpen bij het opstaan”

De sessies waren heel laagdrempelig. Bianca’s oordeelvrije houding en gemoedelijke manier van coachen, hebben me mooie inzichten gegeven.

Moeder van een meisje

Gratis gesprek met Bianca

  1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Bianca beschikbaar is.
  2. Kijk welk tijdstip het beste past!
  3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Bianca in te vullen of zelf een e-mail naar Bianca te sturen!
  4. Op werkdagen stuurt Bianca binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Bianca

  • :
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Bianca

Utrecht
Weerschijnvlinder