Kindercoach Babette

Kijk in de agenda van Kindercoach Babette om een afspraak in te plannen !

Dit is Babette

Vriendelijk, rustig, betrouwbaar, eerlijk, met volle aandacht aanwezig, betrokken, gevoelig en verbindend.

Over Babette

“Bij Babette kan en mag je jezelf zijn. Haar rust en persoonlijke aandacht geven een veilig en vertrouwd gevoel. Zij is betrouwbaar en voorspelbaar en dat is fijn. Je mag zijn wie je bent. Je wordt gezien!”

Ik woon in Tiel, midden in de Betuwe samen met mijn man en drie kinderen. Een druk gezin, waar ik een hoop inspiratie en ervaring uithaal voor het werken met kinderen en hun ouders.

Mijn passie ligt in het begeleiden van kinderen op weg naar zelfstandigheid. Ik geniet ervan om kinderen te leren wat hun kwaliteiten zijn en hoe zij deze kunnen inzetten om zich sterk te voelen en lekker in hun vel te zitten. Eenvoud, klein geluk, twinkeling in de oogjes, verbinding met jezelf en zelfvertrouwen is wat ik kinderen graag mee wil geven.

Wat wil Babette graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Mijn drijfveer is dat kinderen worden wie ze zijn. Een ontspannen kindertijd is fijn en helpt kinderen om zichzelf te ontdekken en te ontplooien. Spelen, leren, vallen en weer opstaan. Voor ouders is het fijn als hun kinderen lekker in hun vel zitten. Een ontspannen opvoeding laat zowel kinderen als ouders groeien en bloeien. Soms kan het tijdelijk even niet lekker lopen, dan kan een kleine verandering al voldoende zijn om de balans weer terug te vinden.

Daar help ik graag bij.

Ik vind het prachtig om vanaf de zijlijn even mee te mogen kijken en om bewustwording te creëren bij het kind of binnen een gezin. Met kleine aanpassingen kunnen vaak al grote veranderingen worden gemaakt.

Kindercoach Babette - Ik kaartjes

Babette’s aanpak

Je meldt je via onderstaand contactformulier of via de mail bij mij aan. Vervolgens zullen wij op de gewenste datum kennis met elkaar maken. Een verwijzing is hiervoor niet nodig. Het kennismakingsgesprek vindt bij voorkeur plaats bij jou thuis, het kind is daarbij niet aanwezig.

Het doel van het gesprek is het helder krijgen van de hulpvraag. Waar mag verandering in komen en wat zijn de wensen. Omdat geen één kind hetzelfde is, is ook geen een traject hetzelfde. Bij ieder kind ga ik op zoek naar wat het beste past bij hem of haar.

De eerste sessies na het kennismakingsgesprek draaien om het bouwen van een vertrouwensrelatie. Alleen als een kind zich veilig voelt en volledig zichzelf kan zijn, zal hij/zij zich ook volledig willen uiten. Aandacht en vertrouwen zijn belangrijke kernwaarden hierbij. Samen kijken we naar de hulpvraag van het kind. Komt dit overeen met wat de ouders hebben aangegeven of heeft het kind een andere wens.

Tijdens de eerste coach sessie zet ik vaak een spel in, b.v. Coachee! of Schatgravers. Zoals Plato al zei: “je leert iemand beter kennen door een uur spelen dan door een jaar praten.” Spelenderwijs gaan we in op de hulpvraag. Tijdens de daarop volgende sessies maak ik gebruik van verschillende werkvormen en methodes. Ik ga altijd op zoek naar de interesses van het kind, niets staat dus vast, alles behoort tot de mogelijkheden.

Onze dochter had na de scheiding veel moeite gekregen met afscheid nemen van mama. Het afscheid nemen was moeilijk als ze het weekend naar papa moest en ook het afscheid nemen op school werd lastig. Ze ging er steeds meer tegenop zien. Met de zomer vakantie in het vooruitzicht hebben we Babette ’s hulp ingeschakeld. Door aandacht te hebben voor het verdriet en de pijn van de scheiding voelde onze dochter zich gehoord in haar verdriet. Na een paar sessies merkten wij al verschil. Er was ontspanning en de duidelijke afspraken die we samen hebben gemaakt, gaven haar rust. Ze wist wat ze kon verwachten. Wat zijn wij blij met Babette’s hulp! We hebben allemaal een ontspannen zomervakantie gehad en onze dochter heeft zowel met papa als met mama een fijne vakantie gehad.

Moeder van dochter (7 jaar)

Specialisaties

Mijn motto

Als je wilt dat je kind groeit, moet je er niet bovenop gaan zitten!

Onze zoon voelde zich onzeker en wilde heel graag sterker in zijn schoenen staan en een eigen mening krijgen. Samen met Babette heeft hij zijn kwaliteiten op een rijtje gezet. Door bewust te worden van zijn kwaliteiten en door deze in te zetten, is hij met stappen vooruitgegaan in zijn zelfvertrouwen. Daarnaast heeft hij ook geleerd hoe hij negatieve gedachten kan ombuigen naar positieve gedachten. Deze helpende gedachten hebben hem een boost gegeven! Zijn zelfvertrouwen is met sprongen vooruitgegaan. Hij heeft zelfs op school meegedaan aan de voorleeswedstrijd. We zijn enorm trots op hem en zijn super blij met de hulp van Babette!

Moeder over zoon (9)

Onze zoon kon slecht tegen zijn verlies. Hij werd heel boos en gefrustreerd. Voetbal was zijn favoriete sport, maar hij beleefde hier geen plezier meer aan als hij verloor. Bij Babette heeft hij verschillende technieken geleerd om met zijn boosheid en frustratie om te gaan. Hij voetbalt inmiddels weer met veel plezier, verliezen doet hij nog steeds niet graag, maar hij heeft geleerd hoe hij hier mee om kan gaan. Ook na de voetbalwedstrijden is het weer gezellig in huis.

Moeder over zoon (8)

Gratis gesprek met Babette

  1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Babette beschikbaar is.
  2. Kijk welk tijdstip het beste past!
  3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Babette in te vullen of zelf een e-mail naar Babette te sturen!
  4. Op werkdagen stuurt Babette binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Babette

  • :
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Babette

Tiel
Prinses Margrietlaan