Kindercoach Annette

Kijk in de agenda van Kindercoach Annette om een afspraak in te plannen !

Dit is Annette

Enthousiast, vriendelijk,  eerlijk, inlevend, vol aandacht.

Over Annette

Ik woon met mijn man en twee kinderen in Haarlem. Nadat ik eerst een tijdlang in het bedrijfsleven heb gewerkt, sta ik alweer zo’n 15 jaar voor de klas in het basisonderwijs. Het lesgeven en contact met de kinderen in een groep op school vind ik nog altijd erg leuk. Op een gegeven moment begon het echter te kriebelen om 1 op 1 met kinderen te gaan werken. En zo was daar het moment dat ik besloot om een opleiding tot Kindercoach te gaan volgen. Ik zie regelmatig kinderen die een extra zetje in de rug kunnen gebruiken om zich fijner te voelen. Als Kindercoach kan ik ze dat zetje in de rug geven, mooi is dat!

Wat wil Annette graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Soms kan het zo zijn dat je als ouder niet zo goed weet hoe je je kind kunt helpen.

Wat gaat er in zijn hoofd om? Hoe kan ik haar het best helpen wat meer vertrouwen te krijgen? Kan ik hem stimuleren meer vriendjes te maken? Waarom voelt zij zich zo onzeker? Hoe kan hij zich beter concentreren?

Wanneer je als ouder met dit soort vragen worstelt, kan het heel fijn zijn wanneer iemand anders met een frisse blik naar je kind kijkt.

Ik wil kinderen (maar ook ouders) ‘het probleem’ laten ombuigen naar een vaardigheid, die nog niet is aangeleerd. Ik kijk daarbij vooral naar de kwaliteiten van het kind. Waar is hij/zij goed in en deze kwaliteiten gebruiken om het kind de vaardigheid aan te leren.

Mijn ervaring is dat een kind vaak al erg gebaat is bij 1 op 1 aandacht. Waar ouders te dicht bij staan of leerkrachten er gewoonweg de tijd niet voor hebben, kan het heel fijn zijn voor een kind wanneer iemand een uur lang echt met ze praat, naar ze luistert en aandacht geeft.

Kindercoach Annette op het strand

Annette’s aanpak

Tijdens het kennismakingsgesprek krijg ik samen met ouders de hulpvraag rondom het kind helder.  Hierna vindt de eerste sessie met het kind plaats. Zo’n eerste sessie staat vooral in het teken van elkaar leren kennen, maar ook om de hulpvraag van het kind helder te krijgen. Wanneer deze hulpvraag verschilt van die van de ouder, ga ik aan de slag met de hulpvraag van het kind.

Kinderen zijn heel goed in staat om zelf aan te geven wat ze nog willen leren en hoe ze dit kunnen doen. De oplossingen komen dus vanuit het kind zelf. Dit maakt het kind ‘eigenaar’ van het leerproces en geeft veel zelfvertrouwen!

Samen met het kind zoek ik naar zijn/haar sterke kanten en kwaliteiten. Dat kan door gesprekken te voeren, maar ook door met het kind te tekenen/knutselen of diverse spelvormen. Het spreekt voor zich dat ik kijk naar werkvormen die bij het kind passend zijn.

Ik vind het heel belangrijk dat er een vertrouwensband tussen het kind en mij ontstaat. Deze band zorgt ervoor dat het kind zich vrij voelt om te kunnen zeggen wat het wil. Informatie, die het kind mij geeft en waarvan het niet wil dat dit gedeeld wordt, zal ik dan ook niet delen.

De informatie van ouders aan mij is ook vertrouwelijk. Alleen met toestemming van de ouders zal ik informatie aan derden geven.

Het kan zo zijn dat ik met het kind naar buiten wil gaan om een wandeling te maken of een spel te doen. Voor sommige kinderen kan het lastig zijn zittend in een ruimte te praten en werkt het beter om al lopend te praten. Uiteraard vraag ik hiervoor vooraf toestemming aan de ouder(s).

Het gemiddeld aantal sessies dat een kind nodig heeft om zelf vol vertrouwen verder te kunnen is zo’n 4 tot 6 keer.

Na samen met de juf van Thomas gesproken te hebben zijn we in contact met Annette gekomen. Thomas zat niet lekker in zijn vel.

Hoofd was vol- kon zijn emotie niet kwijt- boos en snel heel verdrietig – niet kunnen uitleggen waarom. Opeens niet onder de douche willen en bang zijn.

De vraag voor ons was ook: ‘ Wil Thomas wel met Annette praten?’

Gelukkig ging vanaf het eerste moment goed. De gesprekken verliepen super en Thomas ging graag naar Annette.

Thomas werd rustiger, ging zich meer uiten. Slapen en de boze buien werden minder. Douchen is geen probleem meer.

Het liefst zou Thomas nog wel eens naar Annette willen, hij vertrouwde haar en ze mocht gelukkig alles vertellen van Thomas van wat hij daar vertelde aan haar.

Moeder over haar zoon (8)

Specialisaties

Mijn motto

“Elk kind is Uniek!

De aanpak van Annette heeft voor ons gezin erg goed gewerkt. Onze dochter heeft een pittig, extravert en soms ook opvliegend karakter. Dit zat haar thuis, maar vooral in contacten met leeftijdsgenootjes soms echt in de weg. Ruzies werden vaak groter dan nodig was. Annette heeft onze dochter handvatten geboden om hier beter mee om te kunnen gaan. Nu, een aantal maanden later, zien we dat onze dochter zichzelf beter kent, en ook echt in staat is om de tips van Annette in te zetten als het nodig is. Dit zorgt voor meer rust in het gezin, maar ook in het hoofd van onze dochter. Geweldig dat Annette ons op deze manier heeft kunnen helpen!

Moeder van meisje (7 jaar)

Gratis gesprek met Annette

  1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Annette beschikbaar is.
  2. Kijk welk tijdstip het beste past!
  3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Annette in te vullen of zelf een e-mail naar Annette te sturen!
  4. Op werkdagen stuurt Annette binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Annette

  • :
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie(s) Annette

Haarlem
Hogerwoerdstraat