Kindercoach Anne - Haarlem

Kijk in de agenda van Kindercoach Anne om een afspraak in te plannen !

Dit is Anne

Toegankelijk, optimistisch, invoelend, observerend, humoristisch, jong.

Over Anne

Ik ben Anne, 28 jaar oud en ik woon samen met mijn vriend in een heel fijn huis in Haarlem. Het is zo’n fijn huis, dat ik daar ook graag als kindercoach werk. Vorig jaar heb ik de praktische opleiding tot kindercoach behaald aan de Academie voor Psychodynamica. Daarnaast studeer ik sinds 2013 Psychologie aan de Open Universiteit. De behaalde kindercoach opleiding en de studie Psychologie leerden mij hoe ik  de ontwikkeling en emoties van kinderen en jongeren in kaart kan brengen.  Het was altijd al mijn passie om met kinderen en jongeren te werken. Kinderen en jongeren analyseren, gesprekken met ze aan gaan en vooral ook praktische oefeningen met ze doen, zodat ze weer beter in hun vel gaan zitten. Dat ik jong ben is daarbij een groot voordeel. Mijn kinder- en puberjaren liggen nog dicht bij me, mede hierdoor stellen kinderen zich snel open bij mij.

Wat wil Anne graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

Ik wil kinderen en hun ouders weer het vertrouwen (terug)geven. In moeilijke situaties (scheiding, ziekte, onzekerheid, pesten etc.) verliezen kinderen en hun ouders dit soms uit het oog. Door samen met het kind te werken, bouwen we het (zelf)vertrouwen stukje bij beetje weer op. Wanneer het kind sterker in zijn schoenen gaat staan, krijgen ouders vaak automatisch ook meer vertrouwen.

Ik vind het belangrijk dat het kind niet te veel druk ervaart bij mij tijdens de sessies. Daarom kies ik ervoor om niet in een praktijkruimte te werken, maar in een vertrouwelijke en huiselijke sfeer. Ik kijk hierbij per sessie naar de wensen en behoeften van het kind en sluit me hierbij aan. Rustig bouw ik het vertrouwen met het kind op, zodat we daarna doelgericht aan de hulpvraag kunnen werken. Uiteindelijk zal dit niet alleen het kind, maar het hele gezin ten goede komen.

Praktijkruimte Kindercoach Anne - Vloerplaten

Anne’s aanpak

Tijdens de sessies met het kind doe ik oefeningen (spel, tekenen, systeemoefeningen met poppetjes, visualisatie, overgangsobjecten etc.) die aansluiten bij het karakter en de leeftijd van het kind. Hierbij heb ik geen vaste oefeningen die ik altijd inzet. Ik kijk wat er bij het kind past en waar hij of zij van houdt. Ik werk samen met het kind tijdens de oefeningen en observeer hierbij tegelijkertijd het kind.

Hoe voelt hij of zij zich, wat gaat er om in het kind, klopt wat het kind laat zien, met wat hij of zij vertelt? Het kind krijgt regelmatig huiswerkopdrachten mee naar huis om (samen met ouders) aan te werken.

Specialisaties

 • Leeftijd van 10-13 (bijna puber)
 • Scheidingen
 • Een familielid dat ziek is

Opleidingen en Bijscholing

 • Kindercoaching bij de Academie voor Psychodynamica
 • Psychologie (Propedeuse behaald en bezig met de rest van de studie)

Mijn motto

Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.”

Gratis gesprek met Anne

 1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Anne beschikbaar is.
 2. Kijk welk tijdstip het beste past!
 3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Anne in te vullen!
 4. Op werkdagen stuurt Anne binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Anne

 • :
 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Locatie Anne

Haarlem
Klaproostraat