Kindercoach Inge

Kijk in de agenda van Kindercoach Amber om een afspraak in te plannen !

Dit is Amber

Liefdevol, open, meevoelend, creatief, grappig, oplossingsgericht, positief, doorzetter , ruimdenkend en enthousiast.

Over Amber

“Hocus pocus pilates pas… ik wou dat ik kindercoach was!”

Poef! Hier ben ik!
In een kinderhoofd is het soms zo heerlijk simpel  :).

En soms is er even iets meer onderzoeken, spelen, puzzelen en ontdekken nodig om te kunnen “worden wie je het liefste bent “. Een super held, mega Mindy.. of gewoon liever wat sterker en voor jezelf op durven komen bij je vriendjes?  Van nature ben ik positief ingesteld en ik geloof dat er echt voor elke wens een weg te vinden is. Linksom, rechtsom, binnenstebuiten of ondersteboven… Ik ben goed in dingen op veel verschillende manieren te bekijken en proberen.

Ook creativiteit is iets wat al heel lang in mij zit en waar ik heel blij van word. Als klein kind was ik druk bezig met toneelstukjes, knutselen, verhalen, gymnastieken, dansen, natuur en muziek. In vriendenboekje schreef ik dat ik “moeder” wilde worden. Dat is gelukkig gelukt, ik ben trotse moeder van een prachtige kleuter. En mijn tijd vul ik nog steeds graag met schilderen, schrijven, tuinieren, yoga en muziek.

Mijn positieve, oplossingsgerichte instelling, creativiteit, hobby’s en ervaring als moeder gebruik ik graag om kinderen en hun ouders blij te maken. Op de eerste plaats als kindercoach, maar ook ben ik ouder- en kindyogajuf en daarvan kan je zomaar een vleugje meekrijgen in een traject bij mij.

Wat wil Amber graag voor kinderen (en hun ouders) betekenen

“Als het regent, zoek dan een regenboog. Als het donker is, zoek dan naar sterren.”

Soms kan het zijn dat je als ouder even vastloopt en/ of ziet dat je kind vastloopt. Dat je al heel veel geprobeerd hebt, maar er zelf niet meer uitkomt. Een heel vervelend gevoel, want je ziet je kind natuurlijk het liefste gelukkig.  Als kindercoach kan ik dan helpen, een stukje met jullie meelopen en samen even opnieuw en anders kijken waardoor het ineens wél lukt.

De mooiste momenten vind ik altijd die momenten dat een kind ineens doorheeft dat hij of zij veel meer kan dan gedacht. Een meisje dat spontaan begint te glimlachen, omdat ze er achter komt dat ze eigenlijk veel beter voor zich zelf kan opkomen dan ze dacht. Of dat ‘aha’-moment als een kind ineens bedacht heeft wat hij kan doen in zijn situatie die zo moeilijk leek. Het zat er altijd al in, maar net die ene vraag of oefening heeft het naar boven gehaald. Ik vind het super mooi dat ik dat ik daaraan kan bijdragen als kindercoach!

Kortom, ik wil graag de regenbogen en sterren bij kinderen en hun ouders naar boven halen, zodat zij zich goed voelen over zichzelf en kunnen doen wat ze het liefste willen.

Amber’s aanpak

Als ouder en kind bij mij komen gaan we eerst samen op onderzoek naar wat ik voor jullie kan betekenen. We gaan dieper in op wat jullie het allerliefste willen bereiken en wat jullie allemaal al gedaan hebben om daar te komen. We nemen de tijd om elkaar te leren kennen en als iedereen er een goed gevoel over heeft, kan het kindercoach avontuur beginnen.

In het begin doen we kennismakingsspelletjes. Als jouw kind zich fijn voelt, zoeken we samen uit welke stapjes er allemaal nodig zijn om het doel te bereiken. Elke bijeenkomst doen we spelvormen om bezig te zijn met die stapjes en kijken we wat er nog meer nodig is.  Het kan zijn dat ik alleen met jouw kind werk, maar soms kan het ook fijn zijn als jij als ouder erbij bent.  Aan het einde van elke bijeenkomst praten we  met z’n allen (coach, kind en ouder) over hoe het is gegaan.

Dat werken aan die stapjes kan  op veel verschillende manier, afhankelijk van wie jouw kind is en wat hij of zij leuk vindt. We kunnen dingen doen als: toneelstukjes, knutselen, met dieren werken, (moes)tuinieren, bewegingsspelletjes, handpoppen gebruiken, muziek luisteren of maken, dansen, verhalen bedenken, bewegingspel,  yoga oefeningen of spelletjes of gaan wandelen. Het kan ook zijn dat ik een spel(vorm) of oefening op maat maak als ik denk dat die kan helpen bij de hulpvraag. Jouw kind leert zijn kwaliteiten en interesses te gebruiken om te bereiken wat hij of zij graag wil. En dat komt ook weer van pas als jouw kind in de toekomst nieuwe uitdagingen tegen komt.

Ik kan alles tegen jou zeggen, ook dingen die ik nog nooit aan iemand hebt verteld. Het lijkt wel of jij niets gek vindt!

Meisje van 12

Specialisaties

  • Omgaan met gevoelens en prikkelgevoeligheid
  • Zelfbeeld
  • Weerbaarheid

Mijn motto

“Alles wat je aandacht geeft.. groeit :)”

” We hebben er samen over gesproken, hij is erg blij met jouw hulp en ook de spelletjes spreken hem aan. Hij kijkt er naar uit en ik hoor hem schaterlachen! Ik was verbaasd over zijn geklets, je hebt zijn vertrouwen gewonnen, mooi!!! ”

Moeder van een jongen van 11

Hij is steeds beter in staat om te benoemen wat hij voelt. Ook als wij ergens zijn waar het druk is zegt hij bijvoorbeeld: ‘kunnen we iets verder weg gaan, want ik vind het te hard’ of ‘ik vind het te druk’ en dan kunnen wij daar rekening mee houden. En ook zegt hij het niet kunnen we hem steeds beter lezen en op zijn behoeftes inspelen. We hebben de laatste tijd eigenlijk geen bijzondere strubbelingen gehad. Heel fijn!

Ouders van een jongen van 6

Gratis gesprek met Amber

  1. Kijk naar de gekleurde vakjes in de agenda! Dit zijn de tijdstippen waarop Amber beschikbaar is.
  2. Kijk welk tijdstip het beste past!
  3. Reserveer het tijdstip door onderstaand contactformulier van Amber in te vullen of zelf een email naar Amber te sturen!
  4. Op werkdagen stuurt Amber binnen 24 uur een bevestiging.

Contact opnemen met Kindercoach Amber

Voornaam + Achternaam

E-mailadres

Telefoonnummer

Welke datum wil je reserveren? (bijv: 15-01-2018)

Welk tijdstip wil je reserveren? (bijv: 15.00u)

Bericht aan Kindercoach Amber

Locatie(s) Amber

Zonegge 05, Zevenaar