Zelfmanagement

Wat is zelfmanagement?

Zelfmanagement is de vaardigheid van kinderen om de baas te zijn over hun eigen emoties en hun eigen gedrag te beïnvloeden. Het houdt in dat je je emoties beheerst (zelfbeheersing) en dat je vervolgens ook weet wel gedrag past bij een specifieke situatie.

Kinderen met een grotere mate van zelfmanagement zijn daardoor beter aangepast, hebben een beter zelfbeeld, onderhouden gezondere relaties en niet ze presteren beter op school.

Kinderen met een gebrek aan zelfmanagement hebben zichzelf vaak niet zo goed in de hand. Ze kunnen moeilijk weerstand bieden aan de impulsen die ze steeds voelen. Over het algemeen vinden deze kinderen het moeilijk om buiten het ‘hier en nu’ te leven. De ontwikkeling van het zelfmanagement wordt gestimuleerd als het kind langere periodes leer te overzien en de directe behoefte bevrediging leert uitstellen.

Hulp en ondersteuning nodig?

Voor hulp, ondersteuning en/ of om vaardigheden hierover te leren kan een kind heel goed terecht bij een Kindercoach. Onze Kindercoaches hebben vele leuke, inspirerende werkvormen, spelletjes en methodieken. Jouw kind maakt hierdoor snel stappen en sprongen in zijn/ haar ontwikkeling.

Zelfmanagement
4.5 - 2 stem(men)