Waar kan je werken als kindercoach?

Op dit moment zijn er geen landelijke kindercoach organisaties waar de Kindercoach aan de slag kan gaan. Veel kindercoaches beginnen na hun opleiding een eigen praktijk. Daarnaast kan een kindercoach werkzaam zijn op bijvoorbeeld basisscholen en kinderopvang (BSO). Dit zijn doorgaans geen fulltime aanstellingen, maar worden door een onderwijzer of pedagogisch werknemer naast hun gewone werkzaamheden ingevuld.

Daarnaast is er een samenwerking tussen kindercoaches die onder de naam Kind Stap Sprong de professie van Kindercoach op de kaart wil zetten en bekender wil maken onder kinderen, ouders, opvoeders en andere belanghebbenden. Kind Stap Sprong probeert met een landelijk dekkend netwerk de kinderen in Nederland te helpen.

Is er een kindercoach vacature?

Er zijn weinig tot geen kindercoach vacatures te vinden op het internet.

Kind Stap Sprong is wel altijd op zoek naar bekwame en enthousiaste Kindercoaches.

Wil jij meer kinderen in jouw praktijk?

Maar loop jij ook tegen onderstaande problemen aan:

  • Je bent nu kindercoach, maar hebt te weinig kinderen in je praktijk.
  • De meeste ouders weten niet eens dat het beroep Kindercoach bestaat. Als zij dat al wel weten, weten de meeste ouders niet wat Kindercoaches doen en wat zij voor hun kind kunnen betekenen.
  • Er is een wildgroei aan Kindercoach opleidingen en opgeleide Kindercoaches. Dit zijn allemaal potentiële concurrenten.
  • Bij het Kindercoach zijn hoort ook Ondernemerschap. Je werkt hard, maar je bent veel tijd kwijt aan zaken die niks met kinderen coachen te maken hebben en waar je mogelijk weinig ervaring mee hebt.

De oplossing hiervoor is niet om harder te werken, een mooiere website te beheren en/of goedkopere tarieven te hanteren, maar slimmer te werken en je krachten te bundelen met andere kindercoaches.

Waar kan je werken als kindercoach?
3.9 - 11 stem(men)