Wat is het verschil tussen een kindercoach en een kinderpsycholoog?

Wat is het verschil tussen een kindercoach en een kinderpsycholoog?

Een kindercoach en een kinderpsycholoog hebben allebei hetzelfde doel; ze willen het kind helpen bij (gedrags)problemen en er voor zorgen dat het kind weer lekker in zijn vel komt te zitten. Het verschil tussen een kindercoach en een kinderpsycholoog is dat de kindercoach direct handvatten geeft voor de problemen waar het kind tegenaan loopt, vaardigheden oefent met het kind en inzicht geeft om om te gaan met voor hem moeilijke dingen. Een kindercoach biedt kortdurende praktische en oplossingsgerichte begeleiding en richt zich op wat het kind wil bereiken.

Een kinderpsycholoog werkt met onderliggende problemen zoals trauma’s en blokkades. Door inzicht te krijgen waar een probleem vandaan komt (de oorzaak van het probleem) wordt een behandeling gestart. Dit betreft vaak een langer lopend traject dan bij de kindercoach.

Een kindercoach kan het kind doorverwijzen naar een kinderpsycholoog wanneer de kindercoach herkent of vermoedt dat er mogelijke diepere problemen zijn die vragen om een oplossing.

Hulp en ondersteuning nodig?

Voor kortdurende hulp, ondersteuning en/ of om vaardigheden te leren kan een kind heel goed terecht bij een Kindercoach. Onze Kindercoaches hebben vele leuke, inspirerende werkvormen, spelletjes en methodieken. Jouw kind maakt hierdoor snel stappen en sprongen in zijn/ haar ontwikkeling.

Wat is het verschil tussen een kindercoach en een kinderpsycholoog?
4.7 - 6 stem(men)