Wat is het salaris van een kindercoach?

Salaris kindercoach?

Een kindercoach heeft doorgaans geen vast salaris, omdat de kindercoach meestal niet voor een werkgever werkt. Een kindercoach met een eigen praktijk hanteert vaak een eigen tarief per uur of sessie. De kindercoach is daarnaast tijd kwijt aan websitebeheer, marketing, administratie etc. Hierdoor zijn uiteindelijk de verdiensten per uur vaak veel lager dan het tarief dat de kindercoach hanteert.

Wil jij meer kinderen in jouw praktijk?

Maar loop jij ook tegen onderstaande problemen aan:

  • Je bent nu kindercoach, maar hebt te weinig kinderen in je praktijk.
  • De meeste ouders weten niet eens dat het beroep Kindercoach bestaat. Als zij dat al wel weten, weten de meeste ouders niet wat Kindercoaches doen en wat zij voor hun kind kunnen betekenen.
  • Er is een wildgroei aan Kindercoach opleidingen en opgeleide Kindercoaches. Dit zijn allemaal potentiële concurrenten.
  • Bij het Kindercoach zijn hoort ook Ondernemerschap. Je werkt hard, maar je bent veel tijd kwijt aan zaken die niks met kinderen coachen te maken hebben en waar je mogelijk weinig ervaring mee hebt.

De oplossing hiervoor is niet om harder te werken, een mooiere website te beheren en/of goedkopere tarieven te hanteren, maar slimmer te werken en je krachten te bundelen met andere kindercoaches.

Wat is het salaris van een kindercoach?
4.9 - 7 stem(men)