Fantasievriendje

Wat is een fantasievriendje?

Behalve werkelijke vriendjes heeft het kind vaak ook fantasievriendje of vriendinnetje.Dit is een vriendje of vriendinnetje dat leeft, doet, denkt, speelt, praat etc. in de fantasie van het kind. Uit onderzoek van Singer en Singer (1981) blijkt dat 65% van de kinderen zonder broertjes of zusjes een fantasievriendje of vriendinnetje heeft. In de literatuur wordt deze vriendjes ook wel imaginaire vriendjes genoemd.

Van de kinderen tussen drie en tien jaar heeft 15 tot 30% een fantasievriendje. Dit blijkt een positieve factor voor de ontwikkeling te zijn. Kinderen met zo’n fantasievriendje zijn minder agressief dan andere kinderen. Ze zijn ook coöperatiever, creatiever en welbespraakter. Deze kinderen kijken minder televisie, zijn meer volhardend en nieuwsgierig en werken geconcentreerder. Een fantasievriendje helpt hen de wereld beter aan te kunnen.

Hulp en ondersteuning nodig?

Voor hulp, ondersteuning en/ of om vaardigheden hierover te leren kan een kind heel goed terecht bij een Kindercoach. Onze Kindercoaches hebben vele leuke, inspirerende werkvormen, spelletjes en methodieken. Jouw kind maakt hierdoor snel stappen en sprongen in zijn/ haar ontwikkeling.

Fantasievriendje
5 - 1 stem(men)