Bezorgdheid

Wat is bezorgdheid?

Het is normaal dat kinderen zich af en toe bezorgd maken over dingen. De bezorgdheid kan soms echter zo groot worden dat het onze gedachtepatroon en gedrag gaat beïnvloeden. Dan kan een helpende hand nodig zijn. Er zijn een heleboel manieren om met zorgen om te gaan. Een kindercoach kan jouw kind hierbij ook helpen, bijvoorbeeld om een vaardigheid te leren om zorgen en problemen van jouw kind op te lossen.

Enkele strategieën kunnen zijn:

  • Met iemand over je zorgen praten, een vriendje, je ouders, kindercoach
  • Om hulp vragen bij het oplossen van een probleem
  • Naar leuke muziek luisteren
  • Gaan bewegen, sporten
  • Een rustig plekje zoeken om te ontspannen
  • Een eigenwijsje pakken
  • Een tekening maken over je zorgen

Oefeningen

Wegwerpgedachten
Soms hebben onze gedachten geen enkel nut. Het hebben van deze gedachten is net zoiets als te veel fastfood eten; je wordt er steeds ongezonder van! Gooi ze weg met deze oefening.
Download: Oefening Wegwerpgedachten

Temmen van lastige tijgers
Heb je zorgen die je bang maken? Tem ze met deze oefening.
Download: Oefening Temmen van lastige Tijgers

De zorgendoos
Stel je eens voor dat je je zorgen in een doos kon opbergen en die kon sluiten met een deksel. Met deze oefening kan dat.
Download: Oefening De zorgendoos

Aanbeveling

Eigenwijsjes
Leuke kaartjes voor kinderen die hun versterken, een fijne helpende gedachte meegeven en een positief gevoel te weeg brengen.

Hulp en ondersteuning nodig?

Voor hulp, ondersteuning en/ of om vaardigheden hierover te leren kan een kind heel goed terecht bij een Kindercoach. Onze Kindercoaches hebben vele leuke, inspirerende werkvormen, spelletjes en methodieken. Jouw kind maakt hierdoor snel stappen en sprongen in zijn/ haar ontwikkeling.

Bezorgdheid
5 - 2 stem(men)