Emotiegrens

Wat is de emotiegrens?

Een belangrijke factor in de communicatie met kinderen is de emotiegrens. Als de emotie hoog oploopt, komt er een moment waarop die grens gepasseerd wordt. Je kind zal dan geen informatie meer kunnen opnemen. Hij is dan zo boos, verdrietig, teleurgesteld dat er in zijn hoofd even geen ruimte is voor nog iets anders dan hun emoties.

Als opvoeder is het belangrijk om tijdens het gesprek met je kind steeds vast te stellen of het kind nog wel kan luisteren of dat de emoties op dat moment te groot zijn. Voordat je het gesprek voorzet, is het van belang de emotie eerst wat te laten zakken. Het is nog prettiger als je ervoor zorgt dat de emotiegrens niet overschreden wordt.

Aanbeveling

Sociaal! Vaardig!
Auteur: Steven Pont
Isbn: 9789079729692

Sociaal vaardige kinderen zitten beter in hun vel en presteren op veel gebieden in het leven beter. In dit boek leren ouders hoe zij de acht belangrijkste sociaal-emotionele vaardigheden van hun kind kunnen stimuleren.

Elke dag een emmertje vol
Auteur: Monique Baard
Isbn: 9789491806063

Deze leuke, positieve, fraai geïllustreerde uitgave staat vol met ideeën en oefeningen die het geven van positieve aandacht bevorderen.

Hulp en ondersteuning nodig?

Voor hulp, ondersteuning en/ of om vaardigheden hierover te leren kan een kind heel goed terecht bij een Kindercoach. Onze Kindercoaches hebben vele leuke, inspirerende werkvormen, spelletjes en methodieken. Jouw kind maakt hierdoor snel stappen en sprongen in zijn/ haar ontwikkeling.

Emotiegrens
3 - 2 stem(men)